ro
 
Miercuri, 03. Iulie 2024.

236 de dosare aprobate în prima lună a programului „Dăm valoare rablei tale”

11.05.2021

Cererile pot fi depuse în continuare la sediul Primăriei Sfântu Gheorghe

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a lansat în luna aprilie programul local „Dăm valoare rablei tale”, cu scopul de a elimina din trafic autoturismele mai vechi de 10 ani, poluatoare ale mediului, care ocupă de cele mai multe ori domeniul public și așa supraaglomerat.

În prima lună de la lansare au fost primite şi verificate 263 de dosare, dintre care 236 au fost aprobate, restul de 27 fiind respinse.

Principalele motive de respingere au fost nerespectarea criteriilor de eligibilitate (minim 10 ani înmatriculat în Sfântu Gheorghe, minim 3 ani în posesia titularului), datorii la bugetul local (impozite, taxe, amenzi neachitate) sau lipsa documentelor care să ateste proprietatea asupra autovehiculului.

Suma alocată în bugetul din acest an este de 1 milion de lei, care ajunge pentru 333 de solicitanţi, însă dacă va fi necesar, administrația locală va suplimenta această sumă.

Primăria acordă solicitanților 3.000 de lei pentru fiecare autoturism predat la un Centru autorizat de casare/colectare autovehicule, care a fost înmatriculat de cel puțin 10 ani în Municipiul Sfântu Gheorghe și s-a aflat în proprietatea acestora de cel puțin 3 ani. Solicitanții pot fi persoane fizice sau juridice care au domiciliul/sediul în Sfântu Gheorghe.

Detalii despre modalitatea de înscriere în program şi lista dosarelor aprobate până acum pot fi găsite AICI

 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.