ro
 
Vineri, 27. Septembrie 2024.

Zilele Sportive Sfântu Gheorghe, ediția a 16-a, în cifre

24.09.2024

Datorită programului bogat și a vremii bune, cea de-a 16-a ediție a Zilelor Sportive Sfântu Gheorghe s-a bucurat de un mare succes. Evenimentul, desfășurat între 20 și 22 septembrie, a atras peste 6.000 de participanți care au practicat diferite sporturi, au fost activi și au luat parte la diversele activități propuse. În cadrul evenimentului s-au acordat 3.000 de medalii, 4.000 de diplome și 280 de trofee.

Pe parcursul celor trei zile, o gamă largă de activități interesante i-a așteptat pe toți cei dornici de mișcare. Nu au lipsit activităţile în familie, plimbările cu bicicleta, diversele competiții, alergarea în familie, iar participanții au putut încerca și scufundări, relaxându-se în Chill Zone sau participând la prezentări despre nutriție sănătoasă și schimbări de stil de viață. De asemenea, au putut învăța diverse forme de mișcare prin spectacolele de pe scenă. Printre atracțiile speciale ale Zilelor Sportive s-au numărat demonstrațiile de fotbal american, box, Smart Dogs Land, precum și spectacolele de jonglerii și acrobații. Participanții au putut încerca și sporturi noi, precum roundnet, paddle smash, crossnet sau kanjam. Totodată, nu au lipsit întâlnirile cu publicul, iar pentru prima dată au fost omagiați sportivii activi din Sfântu Gheorghe care au depășit deja o anumită vârstă. A avut loc și evenimentul intitulat Diferențele ne unesc!, în cadrul căruia au atras copii cu nevoi speciale și cu dizabilități în activitățile sportive pe terenul de sport la Liceul de Arte „Plugor Sándor”.

Organizatorii s-au străduit să extindă activitățile dincolo de centrul orașului, implicând școli și facilități sportive, oferind astfel o varietate de locații pentru demonstrații și competiții.

Peste 100 de activități au fost organizate în cadrul Zilelor Sportive, iar participarea a depășit așteptările. La Night Ride, peste 350 de persoane au pedalat pe străzile din Sfântu Gheorghe, aproximativ 150 de alergători au participat la cursa comunitară de sâmbătă seara, iar duminică, la Iniţiere în sport, aproape 600 de copii au descoperit și au încercat diverse sporturi. La evenimentul de închidere, „Cursa colorată”, aproximativ 650 de participanți entuziasmați au alergat pe aleile parcului Elisabeta.

Echipa de organizare a Zilelor Sportive dorește să mulțumească tuturor participanților, precum și tuturor companiilor, autorităților locale și organizațiilor care au contribuit la succesul celei de-a 16-a ediții a evenimentului.

Program prelungit la Finanţele Locale pentru plata impozitelor şi taxelor locale
24.09.2024

Impozitele și taxele locale pentru semestrul II al anului fiscal 2024 pot fi achitate fără majorări de întârziere până la 30 septembrie 2024.

Zilele Sportive Sfântu Gheorghe, ediția a 16-a, în cifre
24.09.2024

Datorită programului bogat și a vremii bune, cea de-a 16-a ediție a Zilelor Sportive Sfântu Gheorghe s-a bucurat de un mare succes.

Eva FilmMakers Festival 2024: noutăți în programul celei de-a IV-a ediții
19.09.2024

Eva FilmMakers Festival revine în acest an, între 20 și 27 septembrie, cu o ediție dedicată exclusiv filmelor regizate de femei, aducând în prim-plan creațiile cinematografice realizate de regizoare din România și Ungaria.

Vineri începe cea de-a 16-a ediție a Zilelor Sportive Sfântu Gheorghe
17.09.2024

Peste 100 de evenimente, aproximativ 50 de ramuri sportive și multă voie bună, asta promit organizatorii celei de-a 16-a ediții a Zilelor Sportive Sfântu Gheorghe. Între 20 și 22 septembrie, cu toții, de la tineri până la cei vârstnici, sunt invitați să pună orașul în mișcare.

Modernizarea transportului public din Sfântu Gheorghe ajunge într-o nouă etapă
12.09.2024

Sunt amplasate noile staţii inteligente de autobuz şi se lucrează la un nou sistem de semaforizare.