ro
 
Miercuri, 16. Octombrie 2024.

Versiunea 10 a festivalului pulzArt are loc în perioada 11-13 octombrie

07.10.2024

Mai mult, în cadrul festivalului, organizatorii recrutează și tineri voluntari care să contribuie la desfășurarea programelor. Cei interesați se pot înscrie până în data de 6 octombrie completând formularul de înscriere AICI.

Iată la ce vă puteți aștepta la cea de-a 10-a ediție a festivalului pulzArt!

Muzică

Când vine vorba de muzică, cu siguranță fiecare va găsi ceva potrivit pentru gustul său. 

De exemplu, Klawo, considerată una dintre cele mai promițătoare trupe noi de pe scena muzicală poloneză, va susține un concert de jazz cu influențe electronice pe 12 octombrie la ora 21:00 la Studioul de dans Háromszék. Puțin mai târziu, de la ora 23:00, Alizarina va anima atmosfera cu mixuri de la pupitrul de DJ alături de melodiile clarinetului său. Prestația sa instrumentală live va aborda o varietate de genuri, de la techno la clasic.

Călătorind prin peisajul sonor creat de Phonexoscope, festivalierii vor avea parte de o experiență sonoră meditativă pentru a asculta bătăile inimii orașului prin căști și microfoane. Instalația sonoră din parcul Elisabeta (pe scena de piatră în caz de vreme nefavorabilă) va fi accesibilă la fiecare 15 minute sâmbătă între orele 15:00 și 17:00 și duminică între orele 12:00 și 15:00. Frecvențele mixate în timp real vor putea fi ascultate prin intermediul căștilor.

Iubitorii de viniluri își pot alege cele mai noi completări pentru colecțiile lor la Vinyl Fair și se pot distra dansând pe ritmurile lui küb_beat și tengrila eXistenZ – un tribut adus lui David Cronenberg la Vinyl Party-ul de vineri, 11 octombrie, de la ora 22:00. La pulzParty-ul de sâmbătă seară va participa și Infragandhi din Budapesta, în timp ce artiștii locali vor fi reprezentați de Bocsárdi Magor cu solo live act-ul său și de grupul electro-acustic Prezeng.

În acest an, târgul de viniluri și programele muzicale nocturne vor fi găzduite de Bábel Kiskultúr (str. Ciucului, nr. 21).

Teatru

Pe 12 octombrie, de la ora 19:30, Insectotròpics, o companie revoluționară de arte performative și vizuale din Barcelona, va prezenta Orpheus, un spectacol care îmbină teatrul, video, muzica și artele vizuale într-o experiență inovatoare și multidisciplinară.

Actorii locali – Göllner Boróka, Derzsi Dezső, Kónya Ütő Bence, Pálffy Tibor – vor prezenta un experiment teatral marca Teátrum intitulat P!Ng! pentru spectatorii pulzArt pe 12 octombrie la ora 17:00. Nu vă putem spune prea multe, Totul va fi dezvăluit la spectacol!

Literatură

Invitatul literar al celei de-a 10-a ediții este poetul Dan Sociu, care, împreună cu performerul Victor Nicolae Ciobanu, va susține un spectacol de poezie contemporană și muzică experimentală pe 11 octombrie, de la ora 19:30. Spectacolul, intitulat „Lumină intermediară”, explorează conexiunea și limitele dintre sunet și vers, dintre muzică și poezie, într-un joc în derivă de poeme contemporane și instrumente muzicale din Orientul Mijlociu.

Ateliere

Atelierul de confecționat genți medencebag, care a avut un succes uriaș în rândul publicului cu spirit creativ acum cinci ani, revine la pulzArt! Participanții vor alege modelul preferat de geantă și materialul din bannerele vechi ale Biroului de Imagine, apoi vor opta și pentru accesoriile potrivite (curea, fermoar, sfoară) și vor pleca cu o geantă finalizată cu ajutorul celor de la medencebag. Este necesară înscrierea atât pentru atelierele de vineri, cât și pentru cele de sâmbătă, faceți click AICI pentru a vă înscrie.

Atelierul de vineri, intitulat Propriul meu iceberg, va oferi participanților o perspectivă asupra unora dintre tehnicile de multiplicare utilizate de duo-ul de artiști Gróf Ferenc și Gyenes Zsófia. Cei care vor participa la atelier vor folosi ștampile și matrițe de imprimare pentru a crea lucrări grafice pe bază de textile și hârtie și vor avea ocazia să imprime tricouri albe sau genți – ambele piese aduse de acasă sau cumpărate de la fața locului.

Expoziție

La expoziția sonoră Encode, decode, care se va deschide pe 11 octombrie, vizitatorii vor putea experimenta lucrările artistului Albert Levente într-un mod foarte special: ascultându-le. Acest tip de mapare acustică a operelor de artă vizuale redefinește limitele experienței artistice într-un nou context și îmbogățește dimensiunile intersubiective ale receptării.

Bilete

Cea de-a 10-a ediție a Festivalului de Arte Contemporane pulzArt va oferi mai multe programe gratuite, în timp ce biletele pentru spectacolele cu plată variază între 10 lei și 50 de lei. Elevii și pensionarii pot achiziționa bilete cu preț redus. Biletele se pun în vânzare începând de vineri, 4 octombrie, pe www.eventim.ro.

Din 7 octombrie, biletele la preț întreg și cu reducere pot fi achiziționate și personal de la Casa Municipală de Bilete, doar cu plata în numerar.

Pentru programul detaliat și informații despre bilete, accesați www.pulzart.ro.

Organizatorii festivalului de arte contemporane pulzArt sunt: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Teatrul Andrei Mureșanu și Asociația Culturală și de Tineret Prospero. 

Co-organizatori: Biblioteca Județeană “Bod Péter”, Asociația Medium Contemporan MAGMA, Teatrul “Tamási Áron”

Parteneri: Teatrul Coregrafic și Dans Folcloric “Trei Scaune-Háromszék”, M Studio, Bábel Kiskultúr, Fond

Susținători: Programul „Vară fără frontiere” al Fundației Noua Europă-MOL

Versiunea 10 a festivalului pulzArt are loc în perioada 11-13 octombrie
07.10.2024

Festivalul de Arte Contemporane pulzArt, ajuns la ediția a 10-a, va avea loc la Sfântu Gheorghe în perioada 11-13 octombrie. Având o temă nouă în fiecare an, în această ediție evenimentul va lua pulsul întâlnirii dintre soluțiile atemporale, low-tech și lumea high-tech a secolului XXI prin teatru, literatură, muzică și experiențe comunitare. Ediția din acest an cuprinde un program de spectacole și lucrări realizate de artiști din Spania, Franța, Polonia, Ungaria și România.

Program prelungit la Finanţele Locale pentru plata impozitelor şi taxelor locale
24.09.2024

Impozitele și taxele locale pentru semestrul II al anului fiscal 2024 pot fi achitate fără majorări de întârziere până la 30 septembrie 2024.

Zilele Sportive Sfântu Gheorghe, ediția a 16-a, în cifre
24.09.2024

Datorită programului bogat și a vremii bune, cea de-a 16-a ediție a Zilelor Sportive Sfântu Gheorghe s-a bucurat de un mare succes.

Eva FilmMakers Festival 2024: noutăți în programul celei de-a IV-a ediții
19.09.2024

Eva FilmMakers Festival revine în acest an, între 20 și 27 septembrie, cu o ediție dedicată exclusiv filmelor regizate de femei, aducând în prim-plan creațiile cinematografice realizate de regizoare din România și Ungaria.

Vineri începe cea de-a 16-a ediție a Zilelor Sportive Sfântu Gheorghe
17.09.2024

Peste 100 de evenimente, aproximativ 50 de ramuri sportive și multă voie bună, asta promit organizatorii celei de-a 16-a ediții a Zilelor Sportive Sfântu Gheorghe. Între 20 și 22 septembrie, cu toții, de la tineri până la cei vârstnici, sunt invitați să pună orașul în mișcare.