ro
 

Tur virtual de 360 de grade al orașului Sfântu Gheorghe și împrejurimilor

15.02.2023

A fost lansat un nou site pentru a îmbogăți oferta turistică a orașului

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe lansează un nou site interactiv de informare și turism al orașului – www.sepsi360.ro – unde puteți face un tur virtual de 360 de grade al orașului și împrejurimilor sale, descoperind patrimoniul construit, facilitățile de recreere, viața culturală și sportivă, bisericile, statuile, spațiile publice, facilitățile de cazare și de alimentație publică. Proiectul, creat de echipa VR360 din Sfântu Gheorghe (virtualisszekelyfold.ro, tinutulsecuiesc-360.ro), a fost prezentat miercuri la Centrul de Artă din Transilvania de către viceprimarul Vargha Fruzsina.

Site-ul sepsi360.ro, unic în România, disponibil în limbile română, maghiară şi engleză, oferă o experiență imersivă și unică pentru utilizator, cu imagini bogate și actuale în peste 120 de locații, 434 de panorame aeriene, hartă, sunet de la fața locului, 15 videoclipuri la 360 de grade, descrieri, detalii de contact și un joc de tip quiz, punând Sfântu Gheorghe și împrejurimile sale imediate într-o nouă perspectivă. De asemenea, meniul poate fi navigat pe categorii, astfel încât puteți utiliza o căutare orientată pentru a selecta rapid și eficient unitățile de cazare sau de catering și pentru a vă planifica vizita în oraș într-un mod simplu și clar. Este important de reținut că site-ul web a fost creat în 2022, astfel încât este posibil ca unele restaurante și facilități de agrement să se fi închis sau să se fi mutat, iar altele noi să se fi deschis, astfel încât actualizarea site-ului va necesita o activitate continuă. În același timp, puteți să vă plimbați și să descoperiți clădirile istorice, bisericile, statuile, parcurile și piețele publice, unde puteți citi despre trecutul și prezentul acestora. La clădirile istorice puteți vedea și codul QR care vă va duce la site-ul sepsimonumente.ro. În unele locuri, puteți vedea un spectacol de teatru, o expoziție sau un festival prin intermediul videoclipurilor la 360 de grade de la fața locului sau puteți viziona un cuvânt de bun venit din partea liderilor orașului.

„Cu pagina lansată astăzi, am avut 3 obiective de lucru. În primul rând, am vrut să facem o pagină care accentuează latura turistică a orașului, datorită acestui fapt toate informațiile sunt traduse și în limba română și în limba engleză, ca să fie pe înțelesul tuturor. În al doilea rând, voiam să avem o bază de date despre evenimentele și instituțiile culturale, pe această latură mai trebuie să dezvoltăm pagina pentru că avem niște instituții la care acum sunt renovări sau la care încă nu sunt lansate paginile web. În al treilea rând, voiam să aducem mai aproape de comunitatea noastră instituția Primăriei, deci cei care vor să vină la noi ca să rezolve niște probleme administrative, pot să intre prin sepsi360 în clădirea Primăriei, să se uite prin birouri, ca să vadă unde ar trebui să se ducă atunci când au ceva de rezolvat la noi”, a declarat viceprimarul Vargha Fruzsina.

Site-ul sepsi360.ro va crește vizibilitatea unităţilor locale, cum ar fi hotelurile și localurile de catering, contribuind în același timp la păstrarea identității orașului, a patrimoniului cultural și istoric și la promovarea competitivității acestora în turism. Acest lucru este deosebit de important în lumina oportunităților oferite de deschiderea aeroportului de la Ghimbav, programată pentru această vară. Totodată, poate fi un instrument util pentru planificarea și dezvoltarea urbană în Sfântu Gheorghe, deoarece permite investitorilor să vizualizeze și să evalueze starea actuală a infrastructurii și serviciilor orașului. 

De asemenea, pe sepsi360.ro va avea loc periodic un joc de tip quiz, unde cei care răspund corect la toate cele zece întrebări pot câștiga premii valoroase. Răspunsurile la întrebări pot fi găsite la descrierile monumentelor și siturilor corespunzătoare în punctele de informare (i) din colțul din dreapta sus al site-ului. Site-ul le va permite respondenților să se înscrie în concurs doar dacă au răspuns corect la toate cele zece întrebări, dar puteți încerca din nou de câte ori doriți dacă nu reușiți să răspundeți corect din prima. Lista câștigătorilor va fi publicată pe sfantugheorgheinfo.ro și pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, iar toți câștigătorii vor fi anunțați prin e-mail. Premiile pot fi ridicate de la Biroul pentru Tineret din strada Kőrösi Csoma Sándor nr. 5, în zilele lucrătoare între orele 9 și 16. 

Prima rundă a concursului se va încheia la miezul nopții de 9 martie 2023, extragerea și anunțarea rezultatelor vor avea loc pe 10 martie, iar premiile vor fi: 

  • Premiul I: abonament de un an la Teatrul „Andrei Mureșanu”; 
  • Premiul II: abonament ReKreatív Standard (120 de puncte cu valabilitate 30 de zile, poate fi folosit la pârtiile de schi de la Șugaș Băi, baza de înot, ștrand sau Sugas SPA);
  • Premiul III: 2 bilete la spectacolele Teatrului „Andrei Mureșanu” și 2 bilete la Cinema Arta by Cityplex.
Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.