ro
 
Miercuri, 29. Martie 2023.

TEGA a modificat punctele de colectare din Cartierul Ciucului

27.01.2023

După cum se știe, un număr semnificativ de puncte de colectare a deșeurilor din Sfântu Gheorghe au fost supuse unui vandalism continuu, după ce mecanismele de închidere și ușile au fost distruse de persoane necunoscute. Locuitorii au fost, pe bună dreptate, indignați de rezultat: deseori, grămezile de gunoi ajungeau până la glezne. Şi pentru TEGA acest lucru este o adevărată problemă, la care societatea de salubritate încearcă să găsească soluţii.

„Cele mai multe plângeri au venit din cartierul Ciucului, motiv pentru care am început să reproiectăm punctele de colectare de aici. Credem că nu este corect ca un locuitor să fie atent, să investească energie în colectarea selectivă și apoi cineva să arunce totul pe jos. Reparațiile și rapoartele poliției nu au adus niciun rezultat, iar gunoiul este în continuare un fenomen zilnic. Acum, toate punctele de colectare închise din Ciucului au fost transformate astfel încât să se poată arunca gunoiul din exterior, fără a mai fi nevoie să se intre în zona de colectare. De asemenea, am luat în considerare colectarea selectivă, cu sloturi separate pentru deșeurile menajere, deșeurile mixte și deșeurile biodegradabile”, a declarat directorul TEGA, Máthé László.

Conducerea TEGA a precizat că această soluție este una experimentală, menită să îi scutească pe locuitori de a umbla printre gunoaiele aruncate. În funcție de rezultate, şi celelalte containere vor fi modificate sau se va găsi o nouă soluție.

„Problema este că zilnic colegii fac curățenie, dar degeaba, pentru că seara este din nou un dezastru din cauza oamenilor care aruncă gunoiul la întâmplare, sau a celor care scormonesc prin gunoaie. Aceasta este o problemă socială, nu o putem rezolva noi și nici nu este datoria noastră să o rezolvăm. TEGA nu poate sancționa oamenii pentru că aruncă gunoiul pe jos, Poliția și Garda de Mediu pot face acest lucru. Ceea ce putem face este să căutăm soluții mai bune: nu cred că acest pas va rezolva problema aruncării gunoiului, dar cel puțin oamenii nu vor mai fi nevoiți să umble printre gunoaie”, a explicat directorul TEGA.

TEGA S.A.
Biroul de Presă

Program prelungit la Taxele şi Impozitele Locale
28.03.2023

Termenul de plată pentru primul semestru este 31 martie

Zilele Sfântu Gheorghe: Orășelul nostalgic al copiilor în Parcul Elisabeta, Baza tinerilor în curtea fostei fabrici de ţigarete
28.03.2023

În sediul Biroului pentru Tineret, Dáncsuj Annamária și Gáspár Anna-Mária au prezentat planurile pentru Orășelul Copiilor, viceprimarul Vargha Fruzsina a vorbit despre Baza Tinerilor, iar administratorul public al oraşului, Czimbalmos-Kozma Csaba, a rezumat informațiile despre târg, iar Erdély András a oferit detalii despre vânzarea de bilete.

Exerciţiu de alarmare miercuri la Sfântu Gheorghe
27.03.2023

Miercurea sirenelor” trebuia să aibă loc la începutul lunii, dar a fost amânată pentru data de 29 martie.

Primăria Sfântu Gheorghe stinge luminile în Ora Pământului
22.03.2023

Evenimentul va fi marcat sâmbătă, 25 martie, între orele 20:30-21:30

Impozitele şi taxele locale pot fi plătite joi şi la Coşeni
20.03.2023

În ziua de 23 martie 2023, joi, impozitele şi taxele locale pot fi achitate şi la Coşeni, la Casa comunală, între orele 9:00 – 13:00.