ro
 
Sâmbătă, 27. Iulie 2024.

TEGA a modificat punctele de colectare din Cartierul Ciucului

27.01.2023

După cum se știe, un număr semnificativ de puncte de colectare a deșeurilor din Sfântu Gheorghe au fost supuse unui vandalism continuu, după ce mecanismele de închidere și ușile au fost distruse de persoane necunoscute. Locuitorii au fost, pe bună dreptate, indignați de rezultat: deseori, grămezile de gunoi ajungeau până la glezne. Şi pentru TEGA acest lucru este o adevărată problemă, la care societatea de salubritate încearcă să găsească soluţii.

„Cele mai multe plângeri au venit din cartierul Ciucului, motiv pentru care am început să reproiectăm punctele de colectare de aici. Credem că nu este corect ca un locuitor să fie atent, să investească energie în colectarea selectivă și apoi cineva să arunce totul pe jos. Reparațiile și rapoartele poliției nu au adus niciun rezultat, iar gunoiul este în continuare un fenomen zilnic. Acum, toate punctele de colectare închise din Ciucului au fost transformate astfel încât să se poată arunca gunoiul din exterior, fără a mai fi nevoie să se intre în zona de colectare. De asemenea, am luat în considerare colectarea selectivă, cu sloturi separate pentru deșeurile menajere, deșeurile mixte și deșeurile biodegradabile”, a declarat directorul TEGA, Máthé László.

Conducerea TEGA a precizat că această soluție este una experimentală, menită să îi scutească pe locuitori de a umbla printre gunoaiele aruncate. În funcție de rezultate, şi celelalte containere vor fi modificate sau se va găsi o nouă soluție.

„Problema este că zilnic colegii fac curățenie, dar degeaba, pentru că seara este din nou un dezastru din cauza oamenilor care aruncă gunoiul la întâmplare, sau a celor care scormonesc prin gunoaie. Aceasta este o problemă socială, nu o putem rezolva noi și nici nu este datoria noastră să o rezolvăm. TEGA nu poate sancționa oamenii pentru că aruncă gunoiul pe jos, Poliția și Garda de Mediu pot face acest lucru. Ceea ce putem face este să căutăm soluții mai bune: nu cred că acest pas va rezolva problema aruncării gunoiului, dar cel puțin oamenii nu vor mai fi nevoiți să umble printre gunoaie”, a explicat directorul TEGA.

TEGA S.A.
Biroul de Presă

Începe cea de-a șasea ediție Com’ON Sepsi
19.07.2024

Programul de participare pentru tineret din Sfântu Gheorghe îi așteaptă din nou tinerii inițiatori

Transport rapid, sigur și ecologic în Sfântu Gheorghe
19.07.2024

Cine nu își dorește să ajungă dintr-o parte în alta a orașului în mod eficient, sigur și confortabil, fie că este vorba de afaceri, cumpărături, sport sau timp liber? În curând, acest lucru va fi la îndemâna oricui, datorită lansării unui sistem de închiriere de biciclete și a extinderii transportului public.

Punem Sfântu Gheorghe în mișcare! Zilele Sportive, ediția a 16-a – un oraș activ
10.07.2024

După un an de absență, în data de 20 septembrie 2024 se dă startul unei noi ediții a Zilelor Sportive.

SepsiClassic a fost din nou îndrăgit de public
09.07.2024

Cea de-a doua ediție a festivalului de muzică clasică din Sfântu Gheorghe s-a încheiat duminică.

S-a deschis noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Suprafața de cca. 7000 mp găzduiește mai multe terenuri de sport potrivite pentru exersarea mai multor ramuri de sport, cum ar fi: fotbal și minifotbal, tenis de picior, volei, baschet, badminton, tenis și tenis de masă