ro
 
Duminică, 25. Februarie 2024.

TEGA a modificat punctele de colectare din Cartierul Ciucului

27.01.2023

După cum se știe, un număr semnificativ de puncte de colectare a deșeurilor din Sfântu Gheorghe au fost supuse unui vandalism continuu, după ce mecanismele de închidere și ușile au fost distruse de persoane necunoscute. Locuitorii au fost, pe bună dreptate, indignați de rezultat: deseori, grămezile de gunoi ajungeau până la glezne. Şi pentru TEGA acest lucru este o adevărată problemă, la care societatea de salubritate încearcă să găsească soluţii.

„Cele mai multe plângeri au venit din cartierul Ciucului, motiv pentru care am început să reproiectăm punctele de colectare de aici. Credem că nu este corect ca un locuitor să fie atent, să investească energie în colectarea selectivă și apoi cineva să arunce totul pe jos. Reparațiile și rapoartele poliției nu au adus niciun rezultat, iar gunoiul este în continuare un fenomen zilnic. Acum, toate punctele de colectare închise din Ciucului au fost transformate astfel încât să se poată arunca gunoiul din exterior, fără a mai fi nevoie să se intre în zona de colectare. De asemenea, am luat în considerare colectarea selectivă, cu sloturi separate pentru deșeurile menajere, deșeurile mixte și deșeurile biodegradabile”, a declarat directorul TEGA, Máthé László.

Conducerea TEGA a precizat că această soluție este una experimentală, menită să îi scutească pe locuitori de a umbla printre gunoaiele aruncate. În funcție de rezultate, şi celelalte containere vor fi modificate sau se va găsi o nouă soluție.

„Problema este că zilnic colegii fac curățenie, dar degeaba, pentru că seara este din nou un dezastru din cauza oamenilor care aruncă gunoiul la întâmplare, sau a celor care scormonesc prin gunoaie. Aceasta este o problemă socială, nu o putem rezolva noi și nici nu este datoria noastră să o rezolvăm. TEGA nu poate sancționa oamenii pentru că aruncă gunoiul pe jos, Poliția și Garda de Mediu pot face acest lucru. Ceea ce putem face este să căutăm soluții mai bune: nu cred că acest pas va rezolva problema aruncării gunoiului, dar cel puțin oamenii nu vor mai fi nevoiți să umble printre gunoaie”, a explicat directorul TEGA.

TEGA S.A.
Biroul de Presă

„A fi antrenor este o vocație”
22.02.2024

Interviu cu antrenoarea de baschet Bordás Noémi-Agota din cadrul programului „Iniţiere în sport”

Facilităţi pentru înfrumuseţarea zonelor verzi din jurul blocurilor
19.02.2024

Puteţi solicita de la Primăria Sfântu Gheorghe bunuri în valoare de până la 3.000 de lei, 80% din costuri fiind acoperite de municipalitate

Locuitorii din Sfântu Gheorghe sunt rugați să sesizeze cazurile de vandalism la Poliția Locală
19.02.2024

Poliția Locală Sfântu Gheorghe primește rar sesizări din partea populației referitor la cazurile de vandalism, astfel încât cu greu poate lua măsuri față de cei care deteriorează punctele de colectare a deșeurilor, spre exemplu.

Zilele Sfântu Gheorghe – o sărbătoare a tuturor
14.02.2024

Cu un târg al meşteşugarilor și un oraș al copiilor, baza tinerilor și un festival de muzică stradală, o varietate bogată de mâncare și gastronomie stradală, concerte, o tombolă și focuri de artificii și aproximativ 150 de evenimente, organizatorii se pregătesc pentru cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe, care va avea loc între 23 și 28 aprilie.

Covor asfaltic nou pe strada Nicolae Iorga
13.02.2024

Lucrăm constant la modernizarea rețelei de drumuri și trotuare din Sfântu Gheorghe