ro
 
Sâmbătă, 20. Aprilie 2024.

Tarifele TEGA rămân neschimbate

12.01.2022

„Anul 2022 a adus creșteri semnificative de prețuri pentru majoritatea companiilor de utilități publice din țară. Tarifele noastre nu au fost printre cele mai scumpe de până acum, iar cele mai ieftine au fost în mare parte în localități în care nu au fost colectate separat deșeurile sau le-au depozitat în vechile gropi de gunoi, fără a lua în considerare riscurile pentru mediu. Oamenii au destule probleme cu scumpirea gazului și a energiei electrice și am vrut să nu fie nevoiți să plătească mai mult în 2022 pentru salubrizare, iar deocamdată se pare că putem păstra tarifele de anul trecut”, a declarat directorul TEGA S.A., Máthé László.

Astfel, în acest an TEGA S.A. va continua să ofere opțiuni de plată preferențiale pentru cei care doresc să plătească în avans: până la 30 aprilie, cei care plătesc în avans vor beneficia de o reducere de 10% pentru întregul an și de o reducere de 5% pentru jumătate de an. Reducerea se aplică, de asemenea, persoanelor juridice al căror contract stabilește în avans cantitatea de deșeuri.

Persoanele în vârstă de peste 70 de ani cu o pensie mai mică de 800 de lei nu trebuie să plătească deloc pentru colectarea deșeurilor, în timp ce persoanele cu o pensie de 801-1000 de lei beneficiază de o reducere de 50%. Este important de reținut că reducerea este valabilă numai dacă cererea este susținută de un cupon de pensie din acest an, a cărui depunere trebuie făcută până în ultima zi a lunii martie și care trebuie depus din nou în fiecare an.

De asemenea, societatea TEGA S.A. îi roagă pe locuitorii din Sfântu Gheorghe și Baraolt să depoziteze pomii de crăciun de care nu mai au nevoie lângă coșurile de gunoi și să nu-i arunce în tomberoane.

Sursa: TEGA S.A. 

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe
08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prelungit termenul pentru nominalizările Pro Urbe
02.04.2024

De asemenea, s-a decis ca în acest an, în mod excepţional, să fie acordate patru distincţii