ro
 

SEPSI JAZZ & BLUES FESTIVAL, ediția a 2-a

22.06.2023

Asociația Sepsi Jazz & Blues în parteneriat cu Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Casa de Cultură Kónya Ádám organizează în perioada 23-24 iunie, în Parcul Memorial '56 din Sfântu Gheorghe, cea de-a doua ediție a Festivalului SEPSI JAZZ & BLUES. Scopul evenimentului este de a promova genurile muzicale jazz și blues prin muzică live, cu participarea unor artiști români și internaționali.

Pe lângă recunoașterea profesională, selecția și invitarea artiștilor s-a bazat pe două criterii importante: în primul rând, aceștia trebuie să fie cunoscuți în regiune, având deja concerte la Sfântu Gheorghe sau în regiune, iar în al doilea rând, trebuie să fie invitate trupe noi, mai puțin cunoscute, care pot oferi publicului o nouă experiență în domeniu și descoperirea unor artiști noi și valoroși.

Din acest ultim punct de vedere, s-a ales CONDREA OVIDIU QUARTET, un nou-venit în genul jazz-rock românesc, care poartă și numele bateristului născut la Sfântu Gheorghe, respectiv o formație din  scena maghiară destil jazz-fusion, cu Frankie Látó, un violonist de jazz de înaltă calificare și trupa sa FRANKIE LATO QUARTET.

Cunoscutul saxofonist, de renume internațională, NICOLAS SIMION, cine trăiește în Germania, va cânta alături de doi tineri muzicieni, vibrafonistul RĂZVAN FLORESCU și pianistul ANDREI PETRACHE cine a fost prezent cu trioul său la festivalul de anul trecut.

O altă trupă cunoscută publicului din Sfântu Gheorghe, este CANARRO din Budapesta, stilul lor combinând swingul manouche din Europa de Vest cu muzica de salon din Budapesta din secolul trecut, cu o notă de Paris și libertatea muzicii de jazz.

Marele exponent român al genului blues autentic, "SIR" VALI RĂCILĂ, va concerta alături de muzicienii de la Free Connection din Sfântu Gheorghe, un grup care activează de peste 20 de ani și care creează întotdeauna o atmosferă de concert extraordinară.

Capul de afiș al serii de vineri vine din Ungaria, JUMPING MATT & HIS COMBO, condus de cântărețul la muzicuță, MÁTYÁS PRIBOJSZKI, al cărui stil muzical unic este, în esență, vesel, atmosferic, pozitiv "west coast jump", o muzică live exigentă, de calitate, plină de improvizații, cu elemente de blues, swing, boogie-woogie și rock and roll, toate condimentate cu un soul subtil și un aer funky.

Trupa care va închide festivalul sâmbătă seara vine din Italia. Este vorba de un cvartet condus de bandoneonistul DANIELE DI BONAVENTURA (un instrument asemănător acordeonului), care va transmite emoții mediteraneene la intersecția dintre etno și jazz, tango și improvizație, departe de manierisme seci sau experimente intelectuale!

Pe lângă muzica bună, publicul se va putea bucura de vinurile oferite de BORBRIGÁD din Sfântu Gheorghe și de preparatele bogate ale RESTAURANTULUI VENDELIN.

Pentru festival, biletele cu preț întreg pentru o zi costă 60 de lei, biletele cu preț redus (pentru elevii peste 12 ani și seniori) costă 40 de lei, iar abonamentele pentru două zile de festival costă 100 de lei, acestea putând fi achiziționate în avans de pe www.bilete.ro și de la Biroul Municipal de Organizare Culturală sau de la fața locului. Rezervările se fac pe baza principiului "primul venit, primul servit" la fața locului.

Îi așteptăm cu drag pe toți cei care sunt în căutarea unei experiențe muzicale deosebite și a unor specialități culinare și de băutură!

 

PROGRAM

23.06 - Vineri

18:00 - CONDREA OVIDIU QUARTET (RO) 

19:30 - CANARRO (HU) 

21:00 - PRIBOJSZKI MÁTYÁS - JUMPING MATT & HIS COMBO (HU) 

 

24.06 - Sâmbătă

16:30 - SIR VALI RĂCILĂ AND FRIENDS (RO) 

18:00 - FRANKIE LATO BAND (HU) 

19:30 - NICHOLAS SIMION TRIO (DE / RO) 

 21:00 - DANIELE DI BONAVENTURA QUARTET (IT) 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.