ro
 

Se pregătește ultima mare petrecere a verii la Sfântu Gheorghe

02.08.2023

Oferta Festivalului Sepsi Tabakó din Sfântu Gheorghe, care va avea loc între 31 august și 2 septembrie, s-a îmbogățit cu noi evenimente, iar organizatorii au informat cu privire la prețurile biletelor și înscrierile pentru voluntari.

Festivalul, aflat la a doua ediție, combină cultura, muzica și distracția pentru a crea un eveniment unic, desfășurat pe teritoriul fostei fabrici de țigarete din Sfântu Gheorghe. Scopul evenimentului este ca fabrica să devină una dintre cele mai interesante locații culturale din Transilvania, oferind o experiență și o gamă variată de programe pentru toți participanții.

Festivalul urmează o structură similară cu cea a schimburilor de lucru industriale și are loc în trei "schimburi". În primul schimb, participanții pot asista la prezentări și la discuții inspiraționale. Al doilea schimb, cel de după-amiază, aduce pe scena fostei fabrici de ţigarete trupe muzicale, iar al treilea schimb se concentrează pe atmosfera de petrecere, cu DJ-i cunoscuți meniți să anime mulțimea.

Primul schimb, coordonat de Mathias Corvinus Collegium (MCC), se concentrează pe tema actuală a globalizării, având ca scop discutarea problemelor locale dintr-o perspectivă globală, care pot fi aspecte importante în dezvoltarea întregii regiuni. Discuția va fi condusă în principal de personalități care sunt familiare cu realitatea locală, precum deputatul Miklós Zoltán, fost director al Parcului Industrial din Sfântu Gheorghe, Damokos Csaba, un designer care și-a demonstrat talentul în domenii diverse, de la grafică aplicată până la design vizual teatral și cinematografic și arhitectură interioară, Mădălina Mușat, care este o remarcabilă reprezentantă a vieții teatrale locale, Debreczeni László, consultant fiscal și promotor al contabilității responsabile în calitate de lider al Cont-Exp, și André Irénke, care încorporează flora Ghimeșului în bijuteriile sale.

Evenimentul va fi onorat şi de prezența cercetătorilor MCC, inclusiv Constantinovits Milán, director adjunct profesionist al MCC, precum și Vargha Márk și Párducz Árpád, asistenții Institutului de Cercetare a Migrației MCC. De asemenea, se așteaptă prezența invitaților internaționali, cum ar fi Andrew Greenwood, un terapeut în dans care va discuta despre relația dintre dans și sănătate, Shaun Riordan, "Columbusul cibernetic", vorbind despre diplomația cibernetică, Immie Jonkmann, abordând rolul culturii în dezvoltarea urbană, și dr. Frank Füredi, un sociolog specializat în "domeniul temerilor contemporane", care va susține o prelegere despre sociologia fricii.

Pe lângă artiștii deja anunțați, pentru al doilea schimb au fost adăugate și alte concerte. Printre acestea, organizatorii au anunțat prezența lui Smiley. Cunoscut și sub numele său “din buletin”, Andrei Tiberiu Maria, este un artist român foarte apreciat, cu o carieră bogată în muzică și televiziune. De-a lungul anilor, el a reușit să câștige inimile publicului din România și din străinătate datorită talentului său muzical și carismei sale. El are hituri cunoscute, precum Acasă, Cai verzi pe pereți sau În lipsa mea. În viitor, se poate aștepta anunțul prezenței altor artiști români în cadrul festivalului Sepsi Tabakó.

Printre DJ-ii care vor anima schimbul de noapte se numără Andro, Drop the Cheese, Lofti Begi, Sterbinszky X MYNEA și Yamina. Cu toate acestea, lista completă de artiști încă nu este finalizată, deoarece festivalul va fi îmbogățit și cu trupe și DJ locali, asigurând astfel o gamă variată de genuri muzicale.

Pentru desfășurarea cu succes a Festivalului Sepsi Tabakó, anul trecut s-au implicat aproape 300 de voluntari, care au devenit membrii activi ai comunității locale. Organizatorii se bazează și în acest an pe voluntari, iar cei interesați pot face înscrieri până pe 13 august la miezul nopții, pe site-ul www.tabako.ro. De asemenea, pe același site, abonamentele pot fi achiziționate la prețul favorabil de 149 de lei. Bilete de camping pot fi cumpărate pentru 69 de lei. În viitor, prețurile vor crește, așa că merită să profitați cât mai curând de această oportunitate.

Evenimentul este organizat de Primăria Sfântu Gheorghe, de Consiliul Județean Covasna, de Casa de Cultură “Kónya Ádám”, de Asociația Komitátusz, de Mathias Corvinus Collegium (MCC) precum și de Festivalul VIBE.

Festivalierii pot afla cele mai recente anunțuri pe pagina de Facebook și Instagram a Festivalului Sepsi Tabakó, dar ne pot urmări și pe TikTok sau pe site-ul oficial.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.