ro
 

Şapte elevi au primit Bursele Sfântu Gheorghe

30.12.2020

Consiliul Local a decis mărirea numărului de elevi care beneficiază în acest an de bursa de excelenţă în valoare de 3.000 de lei

În ultima şedinţă a Consiliului Local Sfântu Gheorghe din acest an a avut loc şi ceremonia de acordare a Burselor Sfântu Gheorghe. Aleşii locali au hotărât ca în acest an să acorde şapte burse de excelenţă în sumă de 3000 lei elevilor din anii terminali din Sfântu Gheorghe, faţă de cinci câte au fost acordate în anii precedenţi.

De asemenea, Consiliul Local a modificat şi regulamentul de acordare a burselor de excelenţă  în viitor, în sensul în care toţi candidaţii care obţin 100 de puncte la evaluarea dosarelor vor beneficia de Bursele Sfântu Gheorghe, indiferent de numărul acestora.

Astfel, în 2020 au beneficiat de burse următorii elevi din anii terminali:

  1. Kovács Petra, elevă la Colegiul Naţional „Székely Mikó”;
  2. Kotró-Kosztándi Anna, elevă la Colegiul Naţional „Székely Mikó”;
  3. Simon-Zsók Anett, elevă la Colegiul Naţional „Székely Mikó”;
  4. Boga Zsombor, elev la Colegiul Naţional „Székely Mikó”;
  5. Csiszér Csanád, elev la Colegiul Naţional „Székely Mikó”;
  6. Negoiţă Mara-Florina, elevă la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”;
  7. Vitus Szabolcs, elev la Colegiul Naţional „Székely Mikó”.

Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe acordă din 2010 încoace Bursele Sfântu Gheorghe acelor elevi absolvenți, care pe parcursul liceului au obținut rezultate deosebite la învățătură.

Prin această recunoaştere, Consiliul Local dorește să le demonstreze în continuare elevilor claselor a XII-a că merită într-adevăr să învețe, să se dezvolte și să investească timp și energie în studii.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.