ro
 
Marți, 02. Iulie 2024.

Sâmbătă, 17 septembrie, e Ziua fără mașini la Sfântu Gheorghe

14.09.2022

Programul evenimentelor şi restricţiile de circulaţie au fost stabilite de organizatori.

Sâmbătă, 17 septembrie, în cadrul Săptămânii Europene a Mobilităţii, 5 străzi din Sfântu Gheorghe vor fi închise traficului rutier pe anumite tronsoane orare, urmând ca aici să fie organizate evenimente sportive sau comunitare la iniţiativa locuitorilor.

Astfel, pe străzile Libertăţii, Gróf Mikó Imre şi Gödri Ferenc, între orele 10:00-13:00, va avea loc un concurs de duatlon pentru copii organizat de clubul sportiv Triastes.

Între orele 10:00-12:00 va avea loc un concert interactiv al cvartetului 4cord, locaţia fiind strada Gróf Mikó Imre (între magazinul Şugaş și Salento).

Pe strada Kőrösi Csoma Sándor, în faţa Palatului Copiilor, între orele 10:00-16:00 vor fi organizate programe de muzică stradală, cursă de biciclete, vânătoare de comori, plimbare inteligentă pe două roți.

După amiază, pe strada Gábor Áron, între orele 16:00-20:00, va avea loc Petrecerea de zi cu Mikes Rádiyo.

Pentru desfăşurarea acestor programe, vor exista restricţii de circulaţie după cum urmează:

  • Str. Libertății, Str. Gödri Ferenc și Str. Gróf Mikó Imre: închise traficului rutier între orele 09:00-13:30
  • Str. Kőrösi Csoma Sándor: închisă traficului rutier între orele 09:00-16:00
  • Str Gábor Áron (de la intersecția cu Varadi Jozsef până la intersecția cu Victor Babeș): închisă traficului rutier între orele 15:00-20:00.

În luna septembrie, Biroul pentru Tineret a lansat effAct, un program lunar în care locuitorii din Sfântu Gheorghe pot participa la diverse evenimente și inițiative pentru promovarea unui stil de viață sănătos și conștient de mediu. Septembrie este luna mobilității, astfel încât prima provocare a programului effAct încurajează locuitorii orașului să își lase mașinile acasă și să aleagă un mijloc de transport ecologic pe parcursul acestei luni. 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.