ro
 
Miercuri, 19. Iunie 2024.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile

25.04.2024

Zilele Sfântu Gheorghe își propun să reducă semnificativ cantitatea de deșeuri de plastic prin utilizarea exclusiv a paharelor reutilizabile în timpul sărbătorii orașului. În plus, Primăria Sfântu Gheorghe va introduce astfel de pahare la toate evenimentele publice de acum încolo.

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Acest lucru înseamnă că, cu excepția Curții Vinurilor, care a servit întotdeauna băuturi în pahare de sticlă, toate băuturile vor fi servite în pahare reutilizabile personalizate, realizate în colaborare cu ZĂ KUP. Este vorba despre un pahar care poate fi agățat de geantă, buzunar, curea, rucsac, putând fi transportat cu ușurință dintr-un loc în altul.

Pentru a-l utiliza, trebuie să urmaţi câțiva paşi simpli:

  • Comandaţi prima băutură și o primiţi într-un pahar reutilizabil pentru care veţi plăti o garanție de 10 lei.
  • Bucuraţi-vă de băutură păstrând natura în siguranță. De fiecare dată când comandaţi o băutură nouă, daţi paharul vechi şi veţi primi comanda într-unul nou și igienizat.
  • La final vă recuperaţi garanția de la unul dintre punctele de returnare din cadrul evenimentului (vizavi de magazinul Bertis Gold din centru, în fața biroului Tourinfo, lângă #SEPSI, vizavi de magazinul Amigo, în faţa Bisericii Catolice din parc, în fața Muzeului Național Secuiesc, în curtea Fabricii de Ţigarete). Nu uitați, paharul trebuie returnat în stare intactă, nu murdar, deteriorat, zgâriat, mâzgălit etc. Sau, îl puteți păstra ca suvenir și să-l folosiţi de mai multe ori, chiar şi acasă sau la o plimbare în parc sau la iarbă verde. 

Ulterior, la toate evenimentele publice organizate de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, cum ar fi târgurile de toamnă sau de Crăciun, berea și băuturile lungi vor fi servite din aceste pahare. Băuturile scurte și mâncarea sunt oferite în ambalaje biodegradabile.

De câțiva ani, organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe se asigură că comercianții folosesc cele mai ecologice materiale pentru a servi atât mâncarea, cât și băuturile.

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.

Pe 10 iunie încep înscrierile pentru programul de internship al Primăriei Sfântu Gheorghe
06.06.2024

În perioada 10 și 23 iunie, tinerii care studiază în prezent la facultate sau au absolvit recent studiile universitare pot aplica pentru programul de internship al Primăriei Sfântu Gheorghe.

SEPSI Inst. RUN – alergare în clădirile emblematice din Sfântu Gheorghe
06.06.2024

Pe 21 iunie, vineri, la Sfântu Gheorghe va avea loc pentru prima dată o cursă de alergare în care participanții vor putea alerga prin diverse instituții și clădiri emblematice ale orașului.