ro
 
Miercuri, 03. Iulie 2024.

Răsfoiţi experiențe la prima ediţie SepsiBook!

23.03.2022

Printre invitaţii evenimentului se numără scriitorii Mircea Dinescu şi Lavinia Branişte, jurnalistul Lucian Mîndruţă, dar şi teatrul pentru copii Mini REACTOR şi formaţia Fără Zahăr

Experiențe, spectacole, întâlniri și, bineînțeles, multe cărți bune îi așteaptă pe toți cei care vor vizita în ultimul weekend din luna mai prima ediţie a Târgului de carte și Festival de literatură contemporană SepsiBook, au promis organizatorii evenimentului în cadrul unei conferințe de presă, susținută miercuri la Sfântu Gheorghe.

Directorul Bibliotecii Judeţene „Bod Péter”, Szonda Szabolcs, care este și director de programe al SepsiBook, împreună cu coordonatorul Festivalului de Literatură Contemporană, Gombos Zoltán, au prezentat informaţii despre programele pregătite pentru acest eveniment nou în viaţa culturală a judeţului Covasna, care va avea loc în perioada 26-29 mai la Arena Sepsi.

Prima ediție se va axa în mod accentuat pe beletristică, mai ales pe noutățile din domeniu, respectiv pe literatura pentru copii și tineret, dar oferta târgului și programele conexe se vor adresa tuturor vârstelor.

„Plănuim un eveniment interactiv, creativ, prietenos, pentru întreaga familie. Programul va cuprinde întâlniri între scriitori și cititori, ore de literatură neconvenționale, discuții tematice, întâlniri literare pentru copii și tineri, concerte literare, spectacole de poezie și muzică. Scopul nostru este de a face din lectură și din întâlnirea cu cartea o experiență memorabilă pentru toate generațiile. Nu am ales întâmplător perioada de desfășurare, ci am programat acest eveniment pentru a coincide cu festivitățile de absolvire a școlilor. Astfel, SepsiBook va oferi o bună oportunitate atât pentru copii, cât și pentru părinți, de a achiziționa lecturile de vacanță la un preț favorabil”, a declarat Szonda Szabolcs.

Sloganul SepsiBook va fi „Răsfoiește experiențe!”, un îndemn care cuprinde atât oferta de carte a târgului, cât și programele literar-culturale ale festivalului.

SepsiBook este în consonanță cu misiunea Bibliotecii Judeţene, inițiatoarea proiectului, aceea de a îndemna la lectură și la informare veridică, încă de la cele mai fragede vârste, respectiv de a face din întâlnirea cu cartea și cu autorii o experiență personală și o trăire memorabilă, care poate adăuga lucruri utile și plăcute vieții de zi cu zi.

„Ne orientăm prin toate acestea și către generațiile interconectate, adică spre familii, oferind tuturor categoriilor de vârstă lecturi și programe care pot fi interesante pentru acestea”, mai spune directorul de programe al SepsiBook.

Publicul este așteptat cu programe atât în limba maghiară, cât și în limba română, nu doar pentru localnici sau iubitori de carte care pot veni din județele Covasna, Harghita și Brașov, ci și pentru că experiența arată că publicul local maghiar urmărește cu interes și atenție literatura și cultura română.

Organizatorii sunt în discuții avansate cu Librăriile Cărturești în vederea unui stand la Târgul de carte, iar printre invitaţii speciali se numără scriitorii Mircea Dinescu și Lavinia Braniște, jurnalistul Lucian Mîndruţă, dar și teatrul independent pentru copii Mini REACTOR și formaţia Fără Zahăr.

Mai multe detalii despre programul exact al evenimentului vor fi prezentate în perioada următoare.

Târgul de carte și festivalul de literatură contemporană SepsiBook este organizat de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Consiliul Județean Covasna, Casa de Cultură „Kónya Ádám” şi Biblioteca Județeană „Bod Péter”.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.