ro
 
Miercuri, 03. Iulie 2024.

Programul Pedibus: un succes neașteptat

20.05.2021

Programul va continua să fie dezvoltat și adaptat conform cerinţelor venite din partea locuitorilor

Luni, 17 mai, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a lansat programul Pedibus. Consilierii locali Kondor Ágota și Székely Kincső, coordonatoarele acestui program, au ținut o conferință de presă pentru a prezenta experiențele acumulate în prima săptămână a programului, feedback-ul primit și planurile de viitor. 

„Participarea și entuziasmul copiilor încă din prima zi au fost peste așteptările noastre. Atunci au participat aproximativ 60 de copii. Totodată, ne-a surprins și numărul de înscrieri pentru voluntari, mai exact 17 persoane” - spune Székely Kincső. 

Aceasta a subliniat și faptul că experiențele acumulate demonstrează că există o cerere pentru acest program și că acesta acoperă o nevoie reală. Au fost primite multe sugestii din partea locuitorilor cu privire la orarul și traseele Pedibus-urilor, astfel că programul va continua să fie dezvoltat și adaptat. 

„A fost o experiență extraordinară, când am pregătit acest proiect noi am sperat că o să fie bine primit de către părinți, de către copii, dar totuși entuziasmul cu care ne-am întâlnit săptămâna asta este peste așteptările noastre. Vin copiii veseli, cu cântec, cu voie bună. Am vorbit cu învățătoarele și zic că copiii ajung la școală mai veseli. Acesta a fost scopul nostru, să meargă pe jos, să se obișnuiască cu traficul, să socializeze” - spune şi Kondor Ágota. Aceasta a subliniat că programul Pedibus este o adevărată experiență comunitară pentru copii, care, pe lângă dezvoltarea unui stil de viață sănătos, contribuie și la dezvoltarea abilităților sociale, lucru pe care elevii nu au avut ocazia să-l facă cu adevărat în ultimul an și jumătate. 

Elevii care vor merge la școală cu Pedibus-ul vor fi recompensați cu stickere, iar cei care vor strânge cele mai multe stickere vor primi un cadou. Organizatorii au pregătit și multe alte surprize.

Din 1 iunie, noi unități de învățământ vor fi incluse în traseul Pedibus-urilor, cum ar fi Colegiul Reformat, Şcoala Gimnazială „Nicolae Colan”, Şcoala Gimnazială „Váradi József” și Şcoala Gimnazială „Gödri Ferenc”, astfel încât programul să ajungă la copiii din diferite zone ale orașului. 

Ar fi bine să fie un program cool pentru copii, asta ar fi ideea, să se motiveze unii pe alții: Hai și tu la şcoală pe jos!” - a mai adăugat Székely Kincső. 

Săptămâna viitoare, actorii Teatrului „Tamási Áron” vor fi șoferii Pedibus-urilor, Benedek Ágnes, Damokos Albu Annamária, Korodi Janka și Pálffy Tibor fiind cei care îi vor însoți pe copii la școală. 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.