ro
 
Duminică, 25. Februarie 2024.

Programul „Iniţiere în sport” continuă și în acest an școlar

13.09.2023

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe împreună cu Asociația Sportivă Pinguinii Regali continuă din luna octombrie programul „Iniţiere în sport”, având ca scop inițierea elevilor din grupele mari de grădiniţă și din clasele primare din toate școlile din oraș. Cursurile vor avea loc o dată pe săptămână, pe parcursul anului școlar, la Arena Sepsi și la bazinul de înot al orașului.

Deoarece programul a avut un succes mai mare decât se aștepta la început și a continuat să genereze un mare entuziasm în rândul copiilor, municipalitatea continuă să sprijine inițiativa.

De la lansarea sa în 2017, programul a ajuns la toate grupurile țintă și, deși programul din Sfântu Gheorghe a fost pornit din iniţiativa Asociației Sportive Pinguinii Regali, nu este vorba doar de hochei. Programul le permite copiilor să învețe despre bazele unei mari varietăți de sporturi (baschet, fotbal, handbal, atletism etc.), pentru ca peste câțiva ani să îl poată alege pe cel care le place cel mai mult.

Scopul programului nu este de a recruta copii pentru antrenamente, ci de a le prezenta bazele educației sportive într-un mod jucăuș, unde vor învăța coordonarea, echilibrul și postura corectă, astfel încât să poată să introducă sportul ca parte din viața lor pe termen lung.

Organizatorii vor asigura transportul copiilor tur/retur de la școală până la Arena Sepsi și la bazinul de înot. Acesta va include un serviciu regulat de autobuz de la grădinițe și școli, care va transporta 2-3 grupuri deodată, și un serviciu de așteptare pentru copii și însoțitorii lor la sosire, asigurat de membrii Asociației Pinguinii Regali.

Ca de obicei, copiii vor putea încerca diferite sporturi în diferite grupe: elevii din clasa a IV-a vor putea învăța să înoate la piscina „Román Vilmos”, copiii de grădiniță vor avea ocazia să participe la activități sportive la Arena Sepsi, iar apoi vor putea încerca hocheiul pe gheață la patinoarul acoperit. 

Programul implică șase grupe de vârstă și aproximativ 3.600 de copii, de la grădiniță până la clasa a patra.

„A fi antrenor este o vocație”
22.02.2024

Interviu cu antrenoarea de baschet Bordás Noémi-Agota din cadrul programului „Iniţiere în sport”

Facilităţi pentru înfrumuseţarea zonelor verzi din jurul blocurilor
19.02.2024

Puteţi solicita de la Primăria Sfântu Gheorghe bunuri în valoare de până la 3.000 de lei, 80% din costuri fiind acoperite de municipalitate

Locuitorii din Sfântu Gheorghe sunt rugați să sesizeze cazurile de vandalism la Poliția Locală
19.02.2024

Poliția Locală Sfântu Gheorghe primește rar sesizări din partea populației referitor la cazurile de vandalism, astfel încât cu greu poate lua măsuri față de cei care deteriorează punctele de colectare a deșeurilor, spre exemplu.

Zilele Sfântu Gheorghe – o sărbătoare a tuturor
14.02.2024

Cu un târg al meşteşugarilor și un oraș al copiilor, baza tinerilor și un festival de muzică stradală, o varietate bogată de mâncare și gastronomie stradală, concerte, o tombolă și focuri de artificii și aproximativ 150 de evenimente, organizatorii se pregătesc pentru cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe, care va avea loc între 23 și 28 aprilie.

Covor asfaltic nou pe strada Nicolae Iorga
13.02.2024

Lucrăm constant la modernizarea rețelei de drumuri și trotuare din Sfântu Gheorghe