ro
 
Vineri, 29. Martie 2024.

Programul „Dăm valoare rablei tale” începe de la 1 aprilie

25.02.2021

Primăria Sfântu Gheorghe oferă 3.000 de lei pentru autoturismele înmatriculate în oraş de mai mult de 10 ani.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a adoptat în şedinţa ordinară a lunii februarie proiectul de hotărâre privind implementarea programului multianual „Dăm valoare rablei tale”, cu câteva modificări faţă de forma iniţială din toamna anului trecut.

Obiectivul programului este de a întineri parcul auto din oraş prin eliminarea din trafic a maşinilor vechi şi poluante, astfel că municipalitatea va oferi 3.000 de lei în schimbul autoturismelor care sunt înmatriculate în Sfântu Gheorghe de mai mult de 10 ani.

„Scopul programului este eliminarea din trafic a autoturismelor mai vechi de 10 ani, cu grad ridicat de poluare, în vederea creşterii calităţii aerului, a protecţiei spaţiilor verzi şi în acelaşi timp pentru stimularea înnoirii parcului auto”, a declarat primarul Antal Árpád în cadrul şedinţei Consiliului Local.

Programul se adresează acelor persoane fizice sau juridice care nu doresc să cumpere un autoturism nou, aşadar nu vor participa la programul Rabla naţional, ci doar vor să vândă autoturismul vechi, pentru care vor primi 3.000 de lei.

Printre condiţiile de participare se numără faptul că autoturismul este înmatriculat în Municipiul Sfântu Gheorghe de cel puțin 10 ani, proprietarii trebuie să fie domiciliaţi în Sfântu Gheorghe, solicitantul trebuie să fie proprietarul autoturismului de cel puţin 3 ani, să nu aibă restanțe de plată la bugetul local, să se angajeze că în următorii 3 ani nu va achiziționa un autoturism mai vechi de 5 ani, în caz contrar trebuind să returneze municipiului Sfântu Gheorghe suma de 3.000 lei obținută în cadrul acestui program.

De asemenea, autoturismul predat trebuie să conţină componentele esențiale din fabricaţie, cum ar fi motor, transmisie, caroserie, șasiu etc.

Programul va fi unul multianual, cererile urmând să poată fi depuse continuu începând cu data de 1 aprilie, după adoptarea de către Consiliul Local la finalul lunii martie a bugetului local pe acest an. Bugetul total alocat pentru acest program în acest an este de 1 milion de lei, sumă suficientă pentru achiziţionarea a 333 de autoturisme.

În Sfântu Gheorghe sunt înmatriculate aproximativ 22.000 de autoturisme, dintre care mai mult de jumătate, adică peste 11.000, sunt mai vechi de 10 ani.

Trupe locale la Zilele Sfântu Gheorghe
27.03.2024

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au susținut miercuri, la Centrul Cultural Babel, o conferință de presă despre trupele locale care vor concerta pe Scena Principală a evenimentului din acest an, dar și despre festivalul de muzică stradală.

Actualități livrești importante la cea de-a III-a ediție a SepsiBook
22.03.2024

Au fost anunțați primii invitați confirmați: Gabriela Adameșteanu, Marius Chivu, Adina Rosetti, Ada Milea și Bobo Burlăcianu sunt doar câțiva dintre autorii și artiștii prezenți la Arena Sepsi în perioada 23 – 26 mai.

„Ne place acest program”
22.03.2024

Interviu cu Kolumbán Anett, antrenoare de handbal în cadrul programului „Iniţiere în sport”

Primăria Sfântu Gheorghe stinge din nou luminile în Ora Pământului
20.03.2024

Sâmbătă, 23 martie, între orele 20:30-21:30, iluminatul public va fi stins în Piaţa Centrală şi la sediul Primăriei

Zilele Sfântu Gheorghe: One man aproape show cu Pavel Bartoș
20.03.2024

Un spectacol după un scenariu scris de Pavel Bartoș, care cuprinde în mare parte elemente autobiografice, tratate cu umor, poate prea mult umor, în care autoironia și sinceritatea sunt la ele acasă.