ro
 
Miercuri, 14. Aprilie 2021.

Programul „Dăm valoare rablei tale” începe de la 1 aprilie

25.02.2021

Primăria Sfântu Gheorghe oferă 3.000 de lei pentru autoturismele înmatriculate în oraş de mai mult de 10 ani.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a adoptat în şedinţa ordinară a lunii februarie proiectul de hotărâre privind implementarea programului multianual „Dăm valoare rablei tale”, cu câteva modificări faţă de forma iniţială din toamna anului trecut.

Obiectivul programului este de a întineri parcul auto din oraş prin eliminarea din trafic a maşinilor vechi şi poluante, astfel că municipalitatea va oferi 3.000 de lei în schimbul autoturismelor care sunt înmatriculate în Sfântu Gheorghe de mai mult de 10 ani.

„Scopul programului este eliminarea din trafic a autoturismelor mai vechi de 10 ani, cu grad ridicat de poluare, în vederea creşterii calităţii aerului, a protecţiei spaţiilor verzi şi în acelaşi timp pentru stimularea înnoirii parcului auto”, a declarat primarul Antal Árpád în cadrul şedinţei Consiliului Local.

Programul se adresează acelor persoane fizice sau juridice care nu doresc să cumpere un autoturism nou, aşadar nu vor participa la programul Rabla naţional, ci doar vor să vândă autoturismul vechi, pentru care vor primi 3.000 de lei.

Printre condiţiile de participare se numără faptul că autoturismul este înmatriculat în Municipiul Sfântu Gheorghe de cel puțin 10 ani, proprietarii trebuie să fie domiciliaţi în Sfântu Gheorghe, solicitantul trebuie să fie proprietarul autoturismului de cel puţin 3 ani, să nu aibă restanțe de plată la bugetul local, să se angajeze că în următorii 3 ani nu va achiziționa un autoturism mai vechi de 5 ani, în caz contrar trebuind să returneze municipiului Sfântu Gheorghe suma de 3.000 lei obținută în cadrul acestui program.

De asemenea, autoturismul predat trebuie să conţină componentele esențiale din fabricaţie, cum ar fi motor, transmisie, caroserie, șasiu etc.

Programul va fi unul multianual, cererile urmând să poată fi depuse continuu începând cu data de 1 aprilie, după adoptarea de către Consiliul Local la finalul lunii martie a bugetului local pe acest an. Bugetul total alocat pentru acest program în acest an este de 1 milion de lei, sumă suficientă pentru achiziţionarea a 333 de autoturisme.

În Sfântu Gheorghe sunt înmatriculate aproximativ 22.000 de autoturisme, dintre care mai mult de jumătate, adică peste 11.000, sunt mai vechi de 10 ani.

Valoarea abonamentelor neutilizate la Baza de înot va fi restituită
14.04.2021

Sepsi ReKreativ anunţă că din cauza pandemiei nu va putea deschide Baza de înot din Sfântu Gheorghe nici în viitorul apropiat.

S-au finalizat lucrările de modernizare la Serviciul Comunitar de Evidenţă a Persoanelor
13.04.2021

Serviciul  Comunitar de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe își continuă activitatea de pe strada Dózsa György nr. 14 într-un spațiu proaspăt renovat.

Din 14 aprilie, locuitorii din Chilieni şi Coşeni pot prelua puieţii de pomi fructiferi solicitaţi
12.04.2021

Începând de miercuri, 14 aprilie, ora 9, puieţii de pomi fructiferi solicitaţi de locuitorii din Chilieni şi Coşeni pot fi preluaţi de la Grădinăria oraşului (str. Arcuşului).

Se reiau lucrările de reabilitare a drumurilor în mai multe zone din oraș
12.04.2021

Odată cu venirea primăverii, sunt reluate lucrările de reabilitare a drumurilor în mai multe zone din oraș.

Lângă Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe va fi construit un patinoar modern
10.04.2021

Consiliul Judeţean Covasna şi Primăriile Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc vor înfiinţa un club de hochei, urmând ca lângă Arena Sepsi să fie construit şi un patinoar modern.