ro
 
Joi, 25. Aprilie 2024.

Primarul Antal Árpád, apel către părinţi să nu mai dea bani instituţiilor de învăţământ pentru cheltuielile curente ale copiilor

23.09.2021

Primăria Sfântu Gheorghe va acorda instituţiilor de învăţământ între 50 şi 150 de lei pentru fiecare copil pentru asigurarea celor necesare.

Primarul Antal Árpád a făcut joi un apel către părinţii copiilor de grădiniţă sau ai elevilor din Sfântu Gheorghe să nu mai contribuie cu bani la cheltuielile curente din cadrul instituţiilor de învăţământ.

Primăria Sfântu Gheorghe a alocat fonduri în acest sens pentru fiecare instituţie de învăţământ din oraş, astfel că părinţii nu trebuie să mai plătească pentru acest tip de cheltuieli.

„De ani de zile încerc să dau semnale către instituţiile de învăţământ că nu este acceptabil faptul că se solicită bani de la părinţi pentru obiecte de igienă, respectiv obiecte care ţin de activitatea în clase. Anul acesta mi-am propus ca pe lângă milioanele de euro pe care le dăm instituţiilor de învăţământ, să le mai dăm nişte bani, dar cu o condiţie foarte strictă şi severă de a nu mai solicita bani de la părinţi”, a explicat primarul Antal Árpád.

Instituţiile de învăţământ vor primi câte 150 de lei pentru fiecare copil de grădiniţă, 100 de lei pentru fiecare copil din clasele 0-IV, respectiv câte 50 de lei pentru elevii din clasele V-XII.

„Dacă o educatoare are 20 de copii, atunci ştie că are 3.000 de lei, din care cumpără ce vrea pentru grupă, dar nu poate să ceară bani de la părinţi, nici pentru hârtie igienică, nici pentru cretă sau creioane sau alte lucruri de genul acesta. Rugămintea mea către părinţi este ca dacă mai există solicitare din partea instituţiilor de învăţământ pentru asemenea tipuri de cheltuieli, să mă anunţe”, a punctat primarul Antal Árpád.

În Sfântu Gheorghe învaţă în acest an şcolar 1.754 de copii de grădiniţă, 2.820 în clasele primare, 2.374 la gimnaziu şi 3.199 de elevi la liceu.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie