ro
 
Miercuri, 24. Aprilie 2024.

Primăria Sfântu Gheorghe lansează un program de reamenajare a spațiilor verzi din jurul blocurilor

25.07.2022

Asociațiile de proprietari pot solicita spații verzi proiectate de arhitecți peisagiști.

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe lansează un program multianual de transformare și renovare a spațiilor verzi din zonele rezidențiale ale orașului, pentru care pot aplica asociațiile de proprietari. Scopul programului este de a crește numărul și estetica spațiilor verzi dintre blocuri, îmbunătățind astfel confortul locuitorilor. Termenul limită pentru depunerea cererilor este 16 august. 

Lucrările de înverzire a spațiilor din jurul blocurilor și planurile aferente, întocmite de arhitecți peisagiști, sunt finanțate de municipalitate, bugetul pentru acest an fiind de 1 milion de lei. De asemenea, pot fi depuse cereri pentru echipamente de irigare, foișoare, alei, adăposturi și zone de discuții. Cererea este condiționată de eliminarea completă a amenajării existente, astfel încât cererile trebuie să fie depuse cu acordul a două treimi din locuitorii în cauză. 

Planurile vor fi prezentate solicitanților de către municipalitate înainte de construcție. Asociațiile de proprietari vor trebui să suporte costurile de întreținere și de conservare a spațiilor verzi transformate. 

Cererile trebuie depuse la Biroul de Relaţii cu publicul, Informaţii şi Registratură din cadrul Primăriei până la data de 16 august. Cererile vor fi evaluate de o comisie tehnică în funcție de mărimea, locația și numărul de locuitori în cauză. 

Regulamentul programului, cererea de înscriere și criteriile de punctaj pot fi găsite AICI.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe
08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte.