ro
 
Marți, 02. Iulie 2024.

Primăria Sfântu Gheorghe lansează un program de reamenajare a spațiilor verzi din jurul blocurilor

25.07.2022

Asociațiile de proprietari pot solicita spații verzi proiectate de arhitecți peisagiști.

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe lansează un program multianual de transformare și renovare a spațiilor verzi din zonele rezidențiale ale orașului, pentru care pot aplica asociațiile de proprietari. Scopul programului este de a crește numărul și estetica spațiilor verzi dintre blocuri, îmbunătățind astfel confortul locuitorilor. Termenul limită pentru depunerea cererilor este 16 august. 

Lucrările de înverzire a spațiilor din jurul blocurilor și planurile aferente, întocmite de arhitecți peisagiști, sunt finanțate de municipalitate, bugetul pentru acest an fiind de 1 milion de lei. De asemenea, pot fi depuse cereri pentru echipamente de irigare, foișoare, alei, adăposturi și zone de discuții. Cererea este condiționată de eliminarea completă a amenajării existente, astfel încât cererile trebuie să fie depuse cu acordul a două treimi din locuitorii în cauză. 

Planurile vor fi prezentate solicitanților de către municipalitate înainte de construcție. Asociațiile de proprietari vor trebui să suporte costurile de întreținere și de conservare a spațiilor verzi transformate. 

Cererile trebuie depuse la Biroul de Relaţii cu publicul, Informaţii şi Registratură din cadrul Primăriei până la data de 16 august. Cererile vor fi evaluate de o comisie tehnică în funcție de mărimea, locația și numărul de locuitori în cauză. 

Regulamentul programului, cererea de înscriere și criteriile de punctaj pot fi găsite AICI.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.