ro
 
Marți, 02. Iulie 2024.

Primăria Sfântu Gheorghe lansează un portal online pentru cetăţeni

25.08.2022

Serviciul are ca scop simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocrației 

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a câștigat un grant în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 pentru a crea un nou sistem informatic care să simplifice procesele administrative și managementul birourilor. Administrarea online va fi disponibilă pentru public începând cu jumătatea lunii septembrie.

„Scopul proiectului este de a dezvolta un sistem IT și de a introduce standardele necesare în procesele administrative locale pentru a oferi cetățenilor un acces mai ușor și mai convenabil la serviciile administraţiei locale", a declarat viceprimarul Tóth-Birtan Csaba, care a prezentat beneficiile noului portal în cadrul unei conferințe de presă.

Noua platformă va fi accesibilă de pe site-ul oficial al Primăriei și, după o cerere de înregistrare prealabilă, va oferi acces la diverse servicii publice electronice prin intermediul unor conturi individuale de client.

Noul serviciu al Primăriei va face mai transparente procesele birocratice, va permite oricui să își urmărească online propria administrație și va reduce timpul necesar pentru eliberarea diferitelor documente. Unele cereri și formulare standard vor putea fi completate și transmise electronic prin intermediul portalului, în timp ce altele vor continua să fie procesate pe hârtie din cauza necesității unei semnături fizice. Cu toate acestea, utilizatorii pot salva o copie a documentelor lor personale și le pot recupera în orice moment din propria bază de date din cadrul contului.

Interfața bilingvă va fi accesibilă atât de pe dispozitive fixe, cât şi mobile. De asemenea, aceasta va permite personalului municipalităţii să comunice cu locuitorii prin intermediul interfeței, de exemplu pentru a completa documentația depusă.

Portalul pentru clienți este în curs de testare și se așteaptă ca acesta să fie disponibil pentru locuitori de la jumătatea lunii septembrie.

Proiectul a implicat, de asemenea, optimizarea administrației interne a Primăriei, rezultând o platformă internă pentru angajaţi, care a fost utilizată începând cu 25 iulie și care a înregistrat de atunci peste 5.000 de documente interne. Sistemul înregistrează documentele în timp real și este ușor de utilizat, pentru că permite automatizarea sarcinilor și a proceselor în funcție de necesități, reducând astfel în mod semnificativ timpul necesar pentru rezolvarea unui singur dosar.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.