ro
 
Vineri, 26. Aprilie 2024.

Pregătiri pentru termoizolarea blocurilor de locuințe în patru locații din oraș

25.01.2023

Antenele vechi și cablurile exterioare vor fi îndepărtate înainte de începerea lucrărilor.

Municipiul Sfântu Gheorghe a aplicat cu succes pentru programul de termoizolare a blocurilor de locuinţe din cadrul Programului Operațional Regional (POR) și se află în prezent în procesul de selecție a constructorilor. După semnarea contractelor cu câștigătorii, lucrările de izolare vor începe în următoarele locații, probabil până la mijlocul primăverii:

- Strada Kriza János nr. 3 (vizavi de Tribunal);

- Strada Libertăţii, Blocul 7, scările A și B (deasupra magazinului Amigo);

- Strada Gödri Ferenc, Blocul 5, scările A-E;

- Strada Gróf Mikó Imre, Blocul 13, scările A-C.

În septembrie anul trecut, Primăria a solicitat furnizorilor de servicii să îndepărteze cablurile și antenele vechi din locațiile menționate mai sus, în conformitate cu Hotărârea Consiliului Local. Deoarece nu s-a primit niciun răspuns, acestea sunt considerate deșeuri dacă nu sunt revendicate de către furnizorii de servicii. Înainte de începerea lucrărilor de termoizolare, municipalitatea va îndepărta vechile cabluri de internet și de televiziune prin cablu de pe fațadele blocurilor și de pe stâlpii de electricitate din jur, iar acestea nu vor fi returnate după finalizarea lucrărilor.

În cazul în care un furnizor de servicii dorește să instaleze ulterior orice tip de cablu sau de emițător-receptor în blocurile de locuințe respective, acesta trebuie să întocmească mai întâi un plan și să obțină autorizația de la Biroul de Urbanism al Primăriei. Măsurile nu trebuie să pună în niciun fel în pericol specificațiile din planul de termoizolare, construcția sau calendarul lucrărilor.  Soluțiile propuse indicate în autorizație trebuie să fie aprobate și de Asociaţiile de proprietari respective.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie