ro
 
Duminică, 25. Februarie 2024.

Pregătiri pentru termoizolarea blocurilor de locuințe în patru locații din oraș

25.01.2023

Antenele vechi și cablurile exterioare vor fi îndepărtate înainte de începerea lucrărilor.

Municipiul Sfântu Gheorghe a aplicat cu succes pentru programul de termoizolare a blocurilor de locuinţe din cadrul Programului Operațional Regional (POR) și se află în prezent în procesul de selecție a constructorilor. După semnarea contractelor cu câștigătorii, lucrările de izolare vor începe în următoarele locații, probabil până la mijlocul primăverii:

- Strada Kriza János nr. 3 (vizavi de Tribunal);

- Strada Libertăţii, Blocul 7, scările A și B (deasupra magazinului Amigo);

- Strada Gödri Ferenc, Blocul 5, scările A-E;

- Strada Gróf Mikó Imre, Blocul 13, scările A-C.

În septembrie anul trecut, Primăria a solicitat furnizorilor de servicii să îndepărteze cablurile și antenele vechi din locațiile menționate mai sus, în conformitate cu Hotărârea Consiliului Local. Deoarece nu s-a primit niciun răspuns, acestea sunt considerate deșeuri dacă nu sunt revendicate de către furnizorii de servicii. Înainte de începerea lucrărilor de termoizolare, municipalitatea va îndepărta vechile cabluri de internet și de televiziune prin cablu de pe fațadele blocurilor și de pe stâlpii de electricitate din jur, iar acestea nu vor fi returnate după finalizarea lucrărilor.

În cazul în care un furnizor de servicii dorește să instaleze ulterior orice tip de cablu sau de emițător-receptor în blocurile de locuințe respective, acesta trebuie să întocmească mai întâi un plan și să obțină autorizația de la Biroul de Urbanism al Primăriei. Măsurile nu trebuie să pună în niciun fel în pericol specificațiile din planul de termoizolare, construcția sau calendarul lucrărilor.  Soluțiile propuse indicate în autorizație trebuie să fie aprobate și de Asociaţiile de proprietari respective.

„A fi antrenor este o vocație”
22.02.2024

Interviu cu antrenoarea de baschet Bordás Noémi-Agota din cadrul programului „Iniţiere în sport”

Facilităţi pentru înfrumuseţarea zonelor verzi din jurul blocurilor
19.02.2024

Puteţi solicita de la Primăria Sfântu Gheorghe bunuri în valoare de până la 3.000 de lei, 80% din costuri fiind acoperite de municipalitate

Locuitorii din Sfântu Gheorghe sunt rugați să sesizeze cazurile de vandalism la Poliția Locală
19.02.2024

Poliția Locală Sfântu Gheorghe primește rar sesizări din partea populației referitor la cazurile de vandalism, astfel încât cu greu poate lua măsuri față de cei care deteriorează punctele de colectare a deșeurilor, spre exemplu.

Zilele Sfântu Gheorghe – o sărbătoare a tuturor
14.02.2024

Cu un târg al meşteşugarilor și un oraș al copiilor, baza tinerilor și un festival de muzică stradală, o varietate bogată de mâncare și gastronomie stradală, concerte, o tombolă și focuri de artificii și aproximativ 150 de evenimente, organizatorii se pregătesc pentru cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe, care va avea loc între 23 și 28 aprilie.

Covor asfaltic nou pe strada Nicolae Iorga
13.02.2024

Lucrăm constant la modernizarea rețelei de drumuri și trotuare din Sfântu Gheorghe