ro
 
Miercuri, 03. Iulie 2024.

Pot fi depuse cererile pentru acordarea de sprijin tinerilor pentru plata chiriei

08.12.2021

Tinerii cu vârsta sub 35 de ani vor primi până la 50 de euro lunar pentru plata chiriei

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat recent proiectul de hotărâre privind acordarea de sprijin tinerilor pentru plata chiriei.

Astfel, începând de vineri, 10 decembrie, tinerii vor putea depune cererile iar Primăria Sfântu Gheorghe le va acorda un sprijin de maxim 50 de euro/lună, dar nu mai mult de 25% din valoarea totală lunară a chiriei. Beneficiarul va suporta diferența de preț a chiriei din fondurile proprii.

„Deși este încă un program pilot pentru tineri, programul multianual de Sprijin acordat tinerilor pentru închirierea unor locuinţe poate oferi exact ajutorul de care un tânăr are nevoie pentru a deveni independent. Cu toții am experimentat, probabil, cât de mult poate însemna un mediu de sine stătător în cazul separării de părinți la o anumită vârstă. Tocmai de aceea, pentru a-și găsi propriul drum, propria voce și propria vocație, fiecare tânăr are nevoie de un loc unde are posibilitatea de a crea dacă este cazul, unde poate să primească liniștea de care are nevoie. Prin acest program, dorim să ajutăm tinerii din Sfântu Gheorghe în procesul de maturizare și de definire a identității lor”, a declarat viceprimarul Vargha Fruzsina.

Pentru a beneficia de acest sprijin, printre altele, solicitantul trebuie să fie major, în vârstă de sub 35 de ani la data soluționării cererii; să aibă domiciliul sau reședința în Sfântu Gheorghe; să fie absolvent de liceu sau școală profesională; locul de muncă să fie în Sfântu Gheorghe; să aibă un contract de închiriere valabil pe o perioadă de cel puțin 4 luni, înregistrat la ANAF; să nu dețină sau să nu fi deţinut în ultimii 5 ani o cotă-parte mai mare de jumătate dintr-o locuință; să nu fie rudă până la gradul IV inclusiv cu proprietarul imobilului de la care închiriază locuința; să nu aibă datorii la bugetul local.

De asemenea, tinerii care nu sunt studenţi vor beneficia de facilitate numai dacă au reşedinţa în municipiul Sfântu Gheorghe de minim 6 luni la data depunerii cererii.

Persoanele interesate vor depune cererea tip împreună cu documentele necesare (copie după act de identitate, diplome de studii şi contractul de închiriere, plus adeverinţa de la locul de muncă sau de la unitatea de învățământ), la Biroul pentru Tineret al Primăriei din strada Kőrösi Csoma Sándor nr. 5. Cererea tipizată va putea fi accesată de pe site-ul Primăriei (AICI) sau se va putea solicita în format tipărit de la Biroul pentru Tineret.

Conform regulamentului aprobat de Consiliul Local, după trei luni de la aprobarea cererii, solicitanţii declaraţi eligibili vor depune o Anexă (poate fi descărcată de AICI), urmând ca sumele pentru ultimele trei luni să fie plătite în maxim 10 zile. Această anexă va fi depusă o dată la trei luni.

Scopul programului este de sprijinire a tinerilor care locuiesc, lucrează sau sunt studenți în Sfântu Gheorghe, de reducere a fenomenului de plecare a tinerilor înspre alte comunități, dar şi de stimulare a tinerilor să revină în municipiu.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.