ro
 
Marți, 02. Iulie 2024.

Peste 200 de locuinţe vor fi construite la Sfântu Gheorghe într-un nou cartier rezidenţial

20.10.2022

Consiliul Local al municipiului Sfântu Gheorghe a aprobat un Plan Urbanistic Zonal care să reglementeze zona de la capătul străzii Nicolae Iorga, între digul râului Olt și zona din spatele Jandarmeriei. Zona va include o creșă, aproape 200 de apartamente, un loc de joacă, o parcare și spații verzi.

Aproximativ 100 de apartamente vor fi construite pentru persoane sub 35 de ani prin programul ANL, iar alte peste 90 de apartamente vor fi finanţate din PNRR, fiind locuinţe de serviciu pentru specialişti din educaţie şi sănătate, aceasta fiind una dintre condiţiile finanţării. De asemenea, anul viitor în aceeaşi zonă va începe şi construirea unei creşe. Dacă toate procedurile decurg conform planurilor, construcţia noilor blocuri de locuinţe ar putea începe în toamna anului viitor.

„Proiectul va rezolva mai multe probleme în același timp: pe de o parte, vom dezvolta zona și, în același timp, vom construi infrastructura pentru a deservi toată acea nouă zonă rezidenţială, deoarece vom avea o creșă, o grădiniță și o școală în apropiere. De asemenea, vor exista zone verzi și parcări, astfel încât locul va fi atractiv pentru tineri”, a declarat primarul Antal Árpád. 

Planul Urbanistic Zonal include şi construirea unui drum de legătură în apropiere, are urmează să facă legătura între oraş şi viitoarea autostradă Braşov - Sfântu Gheorghe - Bacău. Primarul a explicat că acest drum ar trebui finalizat înainte de construirea autostrăzii, astfel încât autostrada să poată fi accesată din diferite părți ale orașului fără trafic pe străzile Kós Károly și Jókai Mór. În perioada următoare, municipalitatea va lansa o procedură de achiziție publică pentru studiul de fezabilitate al drumului, care va avea o lungime de aproximativ șase kilometri.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.