ro
 
Miercuri, 03. Iulie 2024.

Pedibus își reia traseele spre școlile din Sfântu Gheorghe

15.09.2021

Programul Pedibus – o inițiativă a Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe prin care ne dorim să motivăm elevii din oraş să meargă la școală pe jos, revine din data de 20 septembrie, ca urmare a începerii noului an școlar. 

Lansat în luna mai a anului școlar trecut, programul Pedibus s-a bucurat de un succes neașteptat, devenind o adevărată experiență comunitară pentru copii, care, pe lângă dezvoltarea unui stil de viață sănătos, contribuie și la dezvoltarea abilităților sociale. Programul  este realizat cu sprijinul unor voluntari adulţi și are ca obiectiv mai ales motivarea copiilor din clasele primare să meargă mai mult pe jos. Pedibus-urile urmează un traseu prestabilit și pornesc în fiecare dimineață conform unui program adaptat orarelor școlare. 

În fiecare săptămână și din acest nou an școlar, elevii vor fi însoțiți până la școală de către alți șoferi adulți de Pedibus (sportivi, actori, politicieni, pedagogi, doctori, șefi de instituții, reprezentanți ai presei, organizații civile, asociații etc.). 

Între 20 - 24 septembrie, șoferii Pedibus-ului vor fi angajații din cadrul Spitalului Județean Dr. Fogolyán Kristóf”. Medici, asistenți medicali și infirmiere din aproape toate secţiile spitalului, precum de la Neonatologie, Pediatrie, Bloc operator, dar și de la Chirurgie, ATI ori Radiologie, și-au confirmat deja prezența pentru săptămâna viitoare.

Cele 5 trasee, stațiile de întâlnire, precum și orele de plecare au rămas neschimbate, însă din cauza lucrărilor de pe strada 1 Decembrie 1918, Traseu 1 (Cartierul Gării - Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”) se va îndrepta, de la Semafoare, spre strada Oltului, urmând să ajungă mai apoi la punctul de intersecţie a străzilor 1 Decembrie 1918 şi Nicolae Bălcescu, în fața magazinului Dr. Office. 

Elevii care vor merge la școală cu Pedibus-ul vor fi recompensați cu stickere, care pot fi colecționate într-un album special. Fiecare sticker valorează 1 punct, iar numărul de puncte poate fi transformat mai apoi în premii Pedibus.

Informații utile despre programul Pedibus, dar și despre traseele acestuia pot fi găsite AICI

Adulții care doresc să-i însoțească dimineaţa pe copiii care participă la programul Pedibus pot contacta organizatorii la numărul de telefon 0744830819 sau prin e-mail la kincso.szekely@sepsi.ro. 

 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.