ro
 
Miercuri, 24. Aprilie 2024.

Parcul din cartierul Ciucului se transformă într-un spaţiu comunitar modern cu un loc de joacă pentru copii

26.08.2021

Lucrările au început deja, noul parc urmând să poată fi folosit de locuitori în primăvara anului viitor

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a demarat lucrările de amenajare a unui nou parc şi a unui spaţiu comunitar în cartierul Ciucului, în zona de lângă Școala Generală „Gödri Ferenc”. Noul spaţiu creat va oferi locuitorilor o zonă ideală pentru activități moderne de agrement.

Lucrările vor include şi relocarea statuilor lui Gábor Áron și Nicolae Bălcescu, astfel încât spațiul deschis să poată fi mai bine folosit de locuitori.

Mobilier de exterior și bănci de grădină vor fi amplasate de-a lungul noilor alei, vechiul loc de joacă va fi renovat şi extins într-un perimetru neregulat, mobilierul fiind recondiționat și completat cu piese noi.

Parcul va fi traversat de două alei diagonale, urmărind traseul folosit si în prezent de locuitori. Restul suprafeței, cu excepția terenului de joacă, va fi amenajată cu gazon. O fântână arteziană va fi instalată la intersecția aleilor și vor fi create 15 noi locuri de parcare.

Va fi instalat un sistem modern de iluminat public, cu stâlpi la cele patru colțuri ale parcului și la intersecțiile aleilor pietonale, precum și două corpuri de iluminat la intrarea în blocul de locuințe care mărginește partea de vest a parcului. În acest scop, au fost deja instalate noi cabluri de electricitate și de internet. Locuitorii vor avea acces gratuit la internet wireless la fața locului.

De asemenea, lucrările au scos la iveală cabluri care nu au fost identificate corespunzător de către furnizorii de servicii, ceea ce a complicat lucrările de amenajare de până acum.

Lucrările de amenajare au început în această vară, iar parcul comunitar ar trebui să fie gata pentru a fi folosit de locuitori în primăvara anului viitor. Prin crearea parcului, municipalitatea contribuie la îmbunătățirea condițiilor de trai ale locuitorilor din cartierul Ciucului și, în același timp, spațiul este implicat în viața socială a comunității.

Municipiul Sfântu Gheorghe pune în practică un pachet de măsuri de regenerare a zonelor urbane, care va fi implementat cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe
08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte.