ro
 
Miercuri, 17. Aprilie 2024.

O nouă metodologie de dezvoltare a competențelor pentru elevii din Sfântu Gheorghe

14.09.2022

Cu sprijinul Primăriei Sfântu Gheorghe, se lansează un nou program educațional pentru dezvoltarea abilităților individuale, a competențelor și a inteligenței emoționale a elevilor.

MindLab 4.4 este o metodă educațională care își propune să îi ajute pe elevi să dobândească cunoștințe și să își dezvolte abilitățile cognitive prin propria experiență, folosind o varietate de jocuri de societate. În același timp, oferă instrumente metodologice eficiente pentru a aprofunda procesele de gândire și pentru a dota copiii cu o gamă largă de abilități de viață.

Metoda de predare non-formală utilizează instrumente și activități specifice pentru a dezvolta competențele copiilor și permite îmbunătățirea continuă a performanțelor acestora în domeniile de colectare a informațiilor, raționament logic și matematic, exprimare orală și abilități interpersonale.

Programul educațional Mindlab 4.4 a fost dezvoltat în Ungaria și este utilizat cu succes de mai mulți ani, fiind organizate competiții internaționale la care au participat numeroase țări. Iniţiatorii doresc să prezinte această formă neobișnuită de predare profesorilor din Sfântu Gheorghe, care pot folosi noile metode în lecțiile lor. O noutate este faptul că pot fi organizate și ca activitate de după-amiază în cadrul unui club.   

Metoda de predare MindLab 4.4 acoperă un proces de dezvoltare de patru ani și oferă un program complex de dezvoltare pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 și 16 ani, în patru domenii principale de competențe, care sunt prezentate în capitole, bazându-se unul pe celălalt pe parcursul celor patru ani. 

La Sfântu Gheorghe, anul trecut au început cursurile de formare, în cadrul cărora profesorii învață cum să utilizeze programele MindLab și instrumentele aferente. În acest an, a doua parte a formării a avut loc în septembrie, unde participanții au învățat cum să utilizeze metodologia de joc și instrumentele aferente, precum și platforma web MindLab, unde au putut găsi planuri de activități, planuri de lecții și jocuri interactive pre-fabricate.

Aproape 30 de profesori din șase școli au participat la cele trei zile de formare, susținute de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe
08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prelungit termenul pentru nominalizările Pro Urbe
02.04.2024

De asemenea, s-a decis ca în acest an, în mod excepţional, să fie acordate patru distincţii

Trupe locale la Zilele Sfântu Gheorghe
27.03.2024

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au susținut miercuri, la Centrul Cultural Babel, o conferință de presă despre trupele locale care vor concerta pe Scena Principală a evenimentului din acest an, dar și despre festivalul de muzică stradală.

Actualități livrești importante la cea de-a III-a ediție a SepsiBook
22.03.2024

Au fost anunțați primii invitați confirmați: Gabriela Adameșteanu, Marius Chivu, Adina Rosetti, Ada Milea și Bobo Burlăcianu sunt doar câțiva dintre autorii și artiștii prezenți la Arena Sepsi în perioada 23 – 26 mai.