ro
 
Luni, 25. Septembrie 2023.

O nouă metodologie de dezvoltare a competențelor pentru elevii din Sfântu Gheorghe

14.09.2022

Cu sprijinul Primăriei Sfântu Gheorghe, se lansează un nou program educațional pentru dezvoltarea abilităților individuale, a competențelor și a inteligenței emoționale a elevilor.

MindLab 4.4 este o metodă educațională care își propune să îi ajute pe elevi să dobândească cunoștințe și să își dezvolte abilitățile cognitive prin propria experiență, folosind o varietate de jocuri de societate. În același timp, oferă instrumente metodologice eficiente pentru a aprofunda procesele de gândire și pentru a dota copiii cu o gamă largă de abilități de viață.

Metoda de predare non-formală utilizează instrumente și activități specifice pentru a dezvolta competențele copiilor și permite îmbunătățirea continuă a performanțelor acestora în domeniile de colectare a informațiilor, raționament logic și matematic, exprimare orală și abilități interpersonale.

Programul educațional Mindlab 4.4 a fost dezvoltat în Ungaria și este utilizat cu succes de mai mulți ani, fiind organizate competiții internaționale la care au participat numeroase țări. Iniţiatorii doresc să prezinte această formă neobișnuită de predare profesorilor din Sfântu Gheorghe, care pot folosi noile metode în lecțiile lor. O noutate este faptul că pot fi organizate și ca activitate de după-amiază în cadrul unui club.   

Metoda de predare MindLab 4.4 acoperă un proces de dezvoltare de patru ani și oferă un program complex de dezvoltare pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 și 16 ani, în patru domenii principale de competențe, care sunt prezentate în capitole, bazându-se unul pe celălalt pe parcursul celor patru ani. 

La Sfântu Gheorghe, anul trecut au început cursurile de formare, în cadrul cărora profesorii învață cum să utilizeze programele MindLab și instrumentele aferente. În acest an, a doua parte a formării a avut loc în septembrie, unde participanții au învățat cum să utilizeze metodologia de joc și instrumentele aferente, precum și platforma web MindLab, unde au putut găsi planuri de activități, planuri de lecții și jocuri interactive pre-fabricate.

Aproape 30 de profesori din șase școli au participat la cele trei zile de formare, susținute de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.

Încă un urs agresiv a fost recoltat la Sfântu Gheorghe
21.09.2023

Primarul Antal Árpád va transmite o scrisoarea preşedintei Comisiei Europene cu privire la problema urșilor din zona noastră.

Campanie de strângere de semnături pentru steagul municipiului Sfântu Gheorghe
21.09.2023

Ne-am putea afirma drepturile dacă ne-am uni forțele

Eva FilmMakers Fest – Ediția a 3-a
19.09.2023

În perioada 22-28 septembrie, la Sf. Gheorghe, va avea loc cea de-a treia ediție a festivalului Eva FilmMakers Fest, primul festival de film din țară dedicat exclusiv femeilor regizor.

Micro lumi, maxi impulsuri: a 9-a ediție a festivalului pulzArt
19.09.2023

Cea de-a 9-a ediție a festivalului de arte contemporane pulzArt a adus totul sub aceeași dimensiune. „Floarea Soarelui" s-a întâlnit cu un show de dans cu focul, soliștilor de la Corul Bărbătesc „Sfântul Efrem” le-au răspuns Pensulele vorbărețe, modelele brodate pe pânză au dialogat cu munca invizibilă de spălare a cearșafurilor, scrisul creativ cu atelierul de sunet, versul liber cu teatrul, și toate au intrat în dialog cu publicul.