ro
 
Vineri, 19. Aprilie 2024.

O nouă investiţie în Parcul Industrial

06.06.2022

Eurotrade a pus piatra de temelie a unei investiţii de 3 milioane de euro în Parcul Industrial din Sfântu Gheorghe.

Într-un cadru festiv, luni a avut loc punerea pietrei de temelie a investiţiei societăţii Eurotrade din Ungaria în Parcul Industrial de lângă Sfântu Gheorghe. La eveniment a luat parte proprietarul companiei Eurotrade, Szücs Attila, dar şi primarul Antal Árpád, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, precum şi preşedintele Comisiei de Politică Externă a Adunării Naţionale din Ungaria, Németh Zsolt.  

Primarul mun. Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat că este un moment important nu numai în viaţa acestei societăţi comerciale, ci şi în viaţa oraşului nostru.

„Pentru mine este o bucurie deosebită faptul că în acest parc industrial, după ce în decembrie s-a inaugurat o mică fabrică, astăzi porneşte la drum o altă investiţie, şi mai sunt 3-4 construcţii în Parc. Este o bucurie pentru că atunci când municipalitatea a achiziţionat acest teren şi am decis să facem parc industrial au fost foarte mulţi care au spus că niciodată nu se va umple acest parc, niciodată nu se vor crea aici locuri de muncă, dar astăzi suntem în situaţia în care va trebui să extindem parcul industrial pentru ca în următorii 10 ani să putem accepta noi şi noi investiţii pe acest teren. Vreau să doresc succes acestei societăţi comerciale care are sediul central în Ungaria. Sunt convins că relaţiile dintre cele două ţări, România şi Ungaria, trebuie să fie mai bune şi vor fi mai bune în momentul în care tot mai multe investiţii se vor realiza în cele două ţări. Trebuie să legăm cele două ţări prin investiţii. Trebuie să depăşim discuţiile care ţin doar de etnii, şi trebuie să înţelegem că e nevoie de cooperare pentru că este în interesul celor două ţări să coopereze. De fiecare dată când cele două ţări se vor certa, alte ţări vor profita. Nu în ultimul rând îi mulţumesc prietenului nostru Németh Zsolt pentru faptul că am depăşit cooperarea pe domeniul culturii şi sportului şi educaţiei şi în sfârşit am ajuns la cooperare economică, foarte importantă pentru regiunea noastră”, a spus Antal Árpád.

Proprietarul companiei Eurotrade, Szücs Attila, a prezentat câteva detalii despre istoria companiei şi despre investiţia care va avea loc în Parcul Industrial din Sfântu Gheorghe.

„În 2020, când am decis să lansăm această investiție în Transilvania, am estimat că vom ajunge cu costurile la maxim 2 milioane de euro. Acum suntem într-un punct în care ne așteptăm ca proiectul să coste cu cel puţin 50% mai mult, deci valoarea investiției se apropie de 3 milioane de euro. În ceea ce privește fondurile de investiții, am făcut solicitări și la Primăria Sfântu Gheorghe, printre altele, și am primit finanțare de la administraţia locală. Investiția, care se va întinde pe o suprafață de peste 15.000 de metri pătrați, va include un centru de service pentru vehicule comerciale, birouri, depozite și alte facilități de servicii. Noua sucursală se va concentra în principal pe vânzarea de vehicule grele și remorci noi și second-hand, dar va oferi, de asemenea, servicii independente de service pentru vehicule comerciale, inspecții și teste tehnice, service pentru anvelope și vânzări de autobuze electrice. De asemenea, pe același amplasament se intenționează să fie instalate stații de încărcare de mare capacitate.  Forța de muncă inițială este estimată la 25 de persoane, dar în viitor vom putea angaja între 30 și 40 de persoane”, a declarat Szücs Attila.

La rândul său, președintele Comisiei de Politică Externă a Adunării Naţionale din Ungaria, Németh Zsolt, a spus că investiţia este un nou exemplu bun al investiţiilor maghiare din zona noastră.

„Menținerea unor relații bune între cele două țări este o condiție prealabilă pentru o viață economică de succes pentru ambele țări. În special ultima perioadă ne-a arătat că suntem interdependenți și interesați de succesul fiecăruia dintre noi. Succesul Eurotrade din ultimii ani a fost și continuă să fie acela că avem capacitatea de a coopera. În plus, avem aici o comunitate gazdă în Sfântu Gheorghe, în județul Covasna”, a spus printre altele Németh Zsolt.

Nu în ultimul rând, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, a subliniat că realizările din domeniul sportului și culturii sunt un motiv de mândrie, dar și cele din domeniul economic sunt la fel de importante.

„După realizările noastre remarcabile în domeniul sportului și al culturii, se pune, evident, problema puterii economice: construcția aeroportului, a autostrăzii și a variantei de ocolire din apropiere, toate vor servi dezvoltării economice a orașului Sfântu Gheorghe. Autoritățile locale nu desfășoară activități de tip comercial în sensul tradițional, ci pot sprijini creșterea întreprinderilor în principal prin crearea de oportunități de dezvoltare a infrastructurii. Sub greutatea acestor argumente, Szücs Attila, proprietarul Eurotrade, a fost convins să aleagă zona noastră pentru a-și dezvolta afacerea. În perioada următoare, ne dorim ca, alături de cultură, sport și educație, să consolidăm în egală măsură puterea economică, deoarece toate acestea sunt necesare în aceeași măsură și trebuie să se completeze reciproc”, a subliniat Tamás Sándor.

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe
08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prelungit termenul pentru nominalizările Pro Urbe
02.04.2024

De asemenea, s-a decis ca în acest an, în mod excepţional, să fie acordate patru distincţii

Trupe locale la Zilele Sfântu Gheorghe
27.03.2024

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au susținut miercuri, la Centrul Cultural Babel, o conferință de presă despre trupele locale care vor concerta pe Scena Principală a evenimentului din acest an, dar și despre festivalul de muzică stradală.

Actualități livrești importante la cea de-a III-a ediție a SepsiBook
22.03.2024

Au fost anunțați primii invitați confirmați: Gabriela Adameșteanu, Marius Chivu, Adina Rosetti, Ada Milea și Bobo Burlăcianu sunt doar câțiva dintre autorii și artiștii prezenți la Arena Sepsi în perioada 23 – 26 mai.