ro
 
Duminică, 25. Februarie 2024.

Noi trofee de vânătoare la Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe

24.11.2023

Asociația Vadon vă informează cu bucurie că au sosit noi trofee de vânătoare impresionante în cadrul Colecției Publice Cinegetice a Ținutului Secuiesc. De data aceasta, trofeele provin dintr-un atelier de preparare din Spania și au ajuns în colecția noastră mulțumită Domnului Sárkány Árpád, președintele de onoare a Asociației Vadon și prietenilor săi de vânătoare.

Aceste trofee deosebite îmbogățesc și mai mult colecția noastră de vânătoare existentă și permit vizitatorilor să pătrundă și mai adânc în lumea cinegetică. Printre noile trofee se regăsesc numeroase specii rare, inclusiv civeta africană, bivolul african, leopardul, impala, ursul grizzly și ursul polar, precum și alte trofee, și obiecte unice. Aceste trofee preparate în Madrid, reflectă frumusețea, diversitatea și bogăția naturii.

Colecția Publică Cinegetică a Ținutului Secuiesc a fost întotdeauna dedicată conservării culturii și a tradițiilor vânătorești. Prin urmare, suntem foarte bucuroși să putem prezenta aceste trofee deosebite vizitatorilor noștri. Expoziția oferă o oportunitate pentru cei interesați de cultura vânătorească și iubitorii naturii să descopere și să admire aceste specii impresionante din cadrul colecției. Prezentarea noilor trofee din cadrul colecției va începe în luna decembrie.

Programul de vizitare este de marți până sâmbătă, între orele 10:00 și 17:00, iar duminică, între orele 10:00 și 14:00. Prețul biletelor este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru elevi și pensionari. Vă rugăm în cazul grupurilor să solicitați programare prealabilă la numărul de telefon 0720 000 707.

Vizitați Colecția Publică Cinegetică a Ținutul Secuiesc și explorați noile trofee și obiectele vânătorești. Colecția este deschisă tuturor celor  care doresc să descopere istoria vânătorii și tradițiile vânătorești.

(Comunica de presă Asociaţia Vadon)

„A fi antrenor este o vocație”
22.02.2024

Interviu cu antrenoarea de baschet Bordás Noémi-Agota din cadrul programului „Iniţiere în sport”

Facilităţi pentru înfrumuseţarea zonelor verzi din jurul blocurilor
19.02.2024

Puteţi solicita de la Primăria Sfântu Gheorghe bunuri în valoare de până la 3.000 de lei, 80% din costuri fiind acoperite de municipalitate

Locuitorii din Sfântu Gheorghe sunt rugați să sesizeze cazurile de vandalism la Poliția Locală
19.02.2024

Poliția Locală Sfântu Gheorghe primește rar sesizări din partea populației referitor la cazurile de vandalism, astfel încât cu greu poate lua măsuri față de cei care deteriorează punctele de colectare a deșeurilor, spre exemplu.

Zilele Sfântu Gheorghe – o sărbătoare a tuturor
14.02.2024

Cu un târg al meşteşugarilor și un oraș al copiilor, baza tinerilor și un festival de muzică stradală, o varietate bogată de mâncare și gastronomie stradală, concerte, o tombolă și focuri de artificii și aproximativ 150 de evenimente, organizatorii se pregătesc pentru cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe, care va avea loc între 23 și 28 aprilie.

Covor asfaltic nou pe strada Nicolae Iorga
13.02.2024

Lucrăm constant la modernizarea rețelei de drumuri și trotuare din Sfântu Gheorghe