ro
 
Vineri, 19. Aprilie 2024.

Noi terenuri de sport vor fi construite în Sfântu Gheorghe

15.07.2021

În urma feedback-ului și sugestiilor primite din partea pasionaților de sport din Sfântu Gheorghe a fost evidențiată nevoia existenței mai multor facilități sportive în oraș. Pentru a sprijini sportul de masă, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe nu numai că extinde și modernizează terenurile și facilitățile sportive existente, dar se pregătește să construiască altele noi. 

Studiile de fezabilitate pentru construcția unui complex sportiv de peste 7.000 mp în cartierul Ciucului au fost deja aprobate, iar proiectul tehnic este în curs de finalizare. Acesta va include terenuri de minifotbal, badminton, volei, tenis cu piciorul și facilități de fitness în aer liber, precum și tenis de masă.

De asemenea, planurile tehnice pentru baza sportivă de la Câmpul Frumos sunt în curs de finalizare și se preconizează că proiectul va fi terminat în 2022. Baza sportivă, care se va întinde pe o suprafață de aproximativ 22.000 mp, va include un teren de minifotbal, baschet, tenis cu piciorul și fitness în aer liber, precum și tenis de masă.

În cazul modernizării Stadionului mic din cartierul Simeria, unde creșterile de prețuri ale materialelor de construcții au dus la realizarea unei noi licitații, lucrările sunt estimate să se finalizeze în 2023 și vor include dezvoltarea de terenuri multifuncționale în aer liber (baschet, tenis, handbal, minifotbal) cu parcare subterană și o sală de sport. Odată ce proiectul tehnic va fi finalizat, se așteaptă ca lucrările să fie contractate în toamnă. 

Şi în cazul lacului de la Gară și zona din jurul acestuia, odată ce va fi terminată reabilitarea acesta va oferi locuitorilor o gamă largă de facilități sportive, inclusiv terenuri de baschet, minifotbal și piste de alergare în jurul lacului. Proiectul se află în prezent în faza de contractare și se estimează că va fi finalizat până în 2023.

Profitând de spațiile goale din cartierele de blocuri, municipalitatea a comandat un studiu de fezabilitate pentru crearea de noi terenuri de sport în aer liber (între străzile Crângului și Fabricii). Această zonă va include terenuri de baschet și de tenis cu piciorul, precum și mese de tenis de masă și de șah. În mod similar, există planuri de a crea terenuri de sport în zona dintre străzile Narciselor, Sporturilor și Liliacului, unde acestea vor fi construite deasupra unei parcări supraetajate, în urma sugestiilor primite din partea locuitorilor. Acest proiect  va necesita mai întâi elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ).

Conform noului plan de dezvoltare urbană, care a fost deja adoptat, pe strada Bánki Dónát va fi construită o parcare supraetajată, deasupra căruia vor fi amenajate terenuri de fotbal și de baschet, dar și o sală de fitness. Această construcție va înlocui facilitățile existente acum  la sediul Direcției Județene de Tineret şi Sport.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe depune eforturi constante pentru ca orașul să se dezvolte și să fie unul dinamic, dar și  să promoveze activitatea fizică, sportul, ca un instrument pentru o viață sănătoasă. Prin urmare, este esențial să se construiască facilități de recreere care să ofere atât oportunități de relaxare, cât și sportive pentru locuitorii orașului, unde toată lumea să poată găsi și practica sportul său preferat în condiții mai moderne și mai sigure. 

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe
08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prelungit termenul pentru nominalizările Pro Urbe
02.04.2024

De asemenea, s-a decis ca în acest an, în mod excepţional, să fie acordate patru distincţii