ro
 
Miercuri, 19. Iunie 2024.

Noaptea Muzeelor la Casa Bene

16.05.2024

Vă aducem la cunoștință, că Asociația Vadon, administratorul Colecției publice de drept privat de interes regional – Sfântu Gheorghe, denumită Colecția Publică Cinegetică a Ținutului Secuiesc, în data de 18 mai 2024 între orele 17-22, participă pentru a opta oară la evenimentul Noaptea Europeană a Muzeelor, coordonat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România prin oferirea de acces gratuit publicului la toate expozițiile și activitățile organizate.

 Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este organizată anual pe plan european, a devenit un eveniment de succes desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 20-a ediție.

 Muzee și instituții culturale din zeci de țări europene și nu numai își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte. Cu prilejul evenimentului Noaptea Muzeelor 2024 Colecția Cinegetică așteaptă publicul să cunoască animalele sălbatice, în special cele de interes cinegetic, prin vizitarea expozițiilor permanente, după cum urmează:

-Curbura Carpaților – diversitatea animalelor este prezentată într-o dioramă cu exponate realizate în mărimea lor naturală şi se pot admira trofeele speciilor de interes cinegetic.

-Diorama Africa – prezintă bogăția faunei Savanei Africane.

-Bârlogul ursului – realizat în mărime naturală.

-Camera vânătorului – prezintă echipamente de vânătoare și alte obiecte care se leagă strâns de vânătoare.

Totodată, vizitatorii pot admira expoziția de fotografie intitulată „Natura prin ochii ei”. În cadrul evenimentului se vor difuza filme de natură și cei interesați vor putea asculta sunetul animalelor sălbatice.

Locație: Casa – Bene, clădirea Colecției Publice Cinegetice a Ținutului Secuiesc (Sfântu Gheorghe, str. Gróf Mikó Imre, nr. 11).

(Comunicatul Asociației Vadon)

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.

Pe 10 iunie încep înscrierile pentru programul de internship al Primăriei Sfântu Gheorghe
06.06.2024

În perioada 10 și 23 iunie, tinerii care studiază în prezent la facultate sau au absolvit recent studiile universitare pot aplica pentru programul de internship al Primăriei Sfântu Gheorghe.

SEPSI Inst. RUN – alergare în clădirile emblematice din Sfântu Gheorghe
06.06.2024

Pe 21 iunie, vineri, la Sfântu Gheorghe va avea loc pentru prima dată o cursă de alergare în care participanții vor putea alerga prin diverse instituții și clădiri emblematice ale orașului.