ro
 

Peste 90 de apartamente îşi aşteaptă proprietarii

04.05.2010
Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe, continuă şi în acest an alocarea de locuinţe construite în cadrul programului ANL. Conform planului final, anul acesta vor fi date în folosinţă 96 de astfel de locuinţe în Sfântu Gheorghe, iar acestea îşi aşteaptă noii proprietari, în următoarele luni.

Conform spuselor Directorului Direcţiei pentru Asistenţă Comunitară Sfântu Gheorghe, Tankó Vilmos, s-au prezentat pentru aceste locuinţe, 493 de persoane. Din totalul dosarelor depuse, doar 298 au fost elaborate în conformitate cu normele. Lista finală a locuinţelor disponibile cuprinde 72 de apartamente cu 2 camere, lângă jandarmerie şi alte 24 de apartamente cu 2 camere, pe strada Lalelei.
În acelaşi timp, Tankó Vilmos a făcut cunoscut şi faptul că, în curând, se va forma comisia alcătuită din civili, care va determina, conform criteriilor utilizate şi anul trecut, cine sunt cei care vor primi locuinţele. După decizia acestei comisii, lista va fi prezentată Consiliului Local al Municipiului Sfântu Gheorghe, iar după ce a fost aprobată de acest organism, se poate începe repartizarea locuinţelor.

După părerea lui Tankó Vilmos, acest lucru se va întâmpla la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie.
Prin aceasta, programul de construire de locuinţe, în Sfântu Gheorghe, nu se va încheia aici. Consiliul Local a întocmit documentaţia tehnică necesară pentru construirea a încă 120 de astfel de locuinţe, încă de anul trecut. Acestea vor fi terminate la sfârşitul anului 2012, iar Municipalitatea a primit deja promisiunea pentru aprobarea acestui proiect.

Se ştie că  programul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe se adresează  în primul rând, persoanelor cu vârste între 18-35 de ani,  care nu îşi permit să cumpere un apartament sau o casă. Unul din criteriile importante este limita de vârstă şi conform legii, solicitantul nu trebuie să depăşească vârsta de 35 de ani, în momentul depunerii cererii. Al doilea factor eliminatoriu este dacă solicitantul a avut locuinţă sau dacă are şi în continuare un astfel de imobil. Dacă se dovedeşte că acesta a avut locuinţă, indiferent de modul de cum l-a obţinut, prin cumpărare sau moştenire, nu se va putea afla printre cei care vor primi o locuinţă ANL.

Construirea de locuinţe ANL  e realizată de Agenţia Naţională de Locuinţe. Asta, efectiv înseamnă, că ei încheie contractul cu constructorul, iar terenul este asigurat de Administraţia Locală. După ce s-a finalizat construcţia, Agenţia predă lucrarea Consiliului Local, care, printre altele, răspunde din acel moment şi de atribuirea locuinţelor.


Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.