ro
 

Spaţiile verzi trebuie să fie îngrijite

12.04.2010
Din cele peste 160 de Asociaţii de Localatari din Sfântu Gheorghe, jumătate au ales serviciile Tega pentru îngrijirea spaţiilor verzi ale cartierelor de blocuri. Din restul asociaţiilor, 36 s-au angajat să aibă grijă ei înşişi de spaţiile verzi dintre blocuri, iar 34 de Asociaţii de Locatari nu au dat nici un răspuns Administraţiei Locale, au fost unii care s-au prezentat, dar ulterior nu au mai încheiat contractul.

Situaţia a fost perzentată joi, de către primarul  Antal Árpád András şi directorul de la Sc Tega Sa,  Tóth B. Csaba. După spusele acestora, în perioada următoare va începe sancţionarea Asociaţiilor de Locatari neglijente. Conform acestora, Asociaţiile de Proprietari care nu s-au prezentat până la termenul limită, vor primi amendă de 1000 lei, iar întreţinerea spaţiilor verzi va fi efectuată de către Tega, care însă va factura cu suprapreţ serviciile.

„Ţinând cont de necesităţi, spaţiile verzi în Sfântu Gheorghe sunt prea mici şi din păcate, până acum erau considerate „pămâtul nimănui”. Foarte puţine Asociaţii de Locatari au îngrijit corespunzător şi frecvent aceste spaţii, acestea merită oricum să fie lăudate. Această iniţiativă este importantă, pentru că astfel oraşul poate determina toate Asociaţiile de Locatari să acorde atenţie spaţiilor verzi.”- a accentuat domnul director  Tóth B. Csaba.

\"\"
Foto, Karda Zenkő

De altfel, scopul acestei iniţiative a Administraţiei Locale este să atragă atenţia asupra importanţei îngrijirii spaţiilor verzi, atâta timp cât între blocuri , în loc de iarbă, flori şi tufişuri sunt doar terenuri noroioase, neglijate, nu vom scăpa nici de praful care acoperă tot oraşul.
„Primăria urmăreşte cu interes îtreţinerea spaţiilor verzi, spaţiile cele mai frumoase şi bine aranjate vor fi prezentate şi vor fi recompensate. Scopul nostru este, ca oraşul să fie cât mai frumos si îngrijit.”- a subliniat primarul  Antal Árpád András.

Este de notorietate hotărârea anterioră a Consiliului Local prin care locatarii au putut alege dacă angajează Tega să întreţină spaţiile verzi şi să semneze contract cu aceasta, sau înşişi locatarii o să îngrijească spaţiile din jurul blocurilor, în acest caz, fiind nevoiţi să încheie contract cu Administraţia Locală. În acest contract, la obligaţii, figurează  grădinăritul – îngrijirea copacilor, plantarea florilor şi a  tufişurilor, tăierea acestora,  tunderea ierbii şi  a gardurilor vii, cât şi curăţarea trotuarelor.

În curând, pentru o mai bună informare, va fi accesibilă pe site-ul primăriei  www.sfantugheorgheinfo.ro, lista acelor Asociaţii de Proprietari care au încheiat contract cu Tega sau Administraţia Locală.
Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.