ro
 

Colegiul Székely Mikó va avea o sală nouă de sport, multifuncţională

29.03.2010
În următorii trei ani, Colegiul  Székely Mikó va trece prin tranformări majore.Se va renova clădirea mică, va fi demolată sala veche de sport şi înlocuită cu una nouă, multifuncţională, cu mai multe nivele şi mărind astfel curtea interioară – a declarat primarul  Antal Árpád András şi doamna viceprimar  Sztakics Éva.

Contractul de finanţare a fost semnat de către Municipalitate, acest proiect fiind finanţat din Programul Operativ Regional al Uniunii Europene, iar valoarea lucrărilor depăşeşte 11 milioane de lei.

\"\"

Conform planurilor, clădirea mică va fi renovată, fosta cantină şi sala de sport vor fi demolate iar noua clădire, cu mai multe nivele, construită în locul acestora va găzdui o bibliotecă şi o sală de repetiţii la parter, două săli de sport, una mare şi alta mai mică la etaj,  iar pe acoperiş se va amenaja un teren în aer liber.
„Teoretic, sala mare de sport poate fi transformată în trei terenuri mai mici, astfel, împreună cu sala mică, se pot ţine ore de educaţie fizică chiar pentru patru clase, simultan. Totodadă, clădirea mică va fi unită de cea mare, printr-o pasarelă. După finalizarea lucrărilor, curtea interioară se va mări semnificativ, iar conform planurilor, va cuprinde şi spaţii verzi.” - a  prezentat  doamna Sztakics Éva.
Accesul la sala de sport va fi nu numai din curtea şcolii, ci şi din nucleul oraşului, aflat în stadiul de transformare.

Pentru finalizarea lucrărilor s-a dat un termen de 36 de luni. Doamna Sztakics Éva a menţionat faptul că planurile sunt finalizate, sperând ca până la sfârşitul lunii aprilie să se poată semna contractul cu executantul care câştigă licitaţia iar pe perioada verii să se poată termina lucrările majore.

\"\"

Momentan, clădirea şcolii se află în proprietatea Bisericii Reformate, dar Primăria a încheiat un contract de comodat pe o perioadă de 12 ani, astfel devenind posibilă depunerea proiectului de finanţare – a declarat primarul  Antal Árpád András, subliniind că  Municipalitatea economiseşte astfel sume semnificative datorită faptului că nu trebuie să plătească chirie pentru clădirea şcolii timp de 12 ani, valoarea acesteia fiind mai mare decât aportu propriu din proiect.

Administraţia Locală a depus 16 proiecte pentru fonduri europene, 5 din acestea fiind în stadiu de pregătire, a menţionat primarul oraşului.

„În comparaţie cu celelalte oraşe transilvănene, Sfântu Gheorghe este lider în ceea ce priveşte proiectele finanţate de uniune. Suma nerambursabilă al proiectului câştigat acum, este aproape echivalentă cu suma impozitelor şi taxelor colectate într-un an, adică 8.5 milioane de lei şi pentru comparaţie, costurile de pregătire ale celor 16 proiecte sunt de aproximativ 1,3 milioane lei.”- a subliniat  Antal Árpád András, prin aceasta dezminţind acuzaţiile conform cărora aportul propriu cheltuit de Primărie,  pentru proiecte, ar fi prea mare.
Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.