ro
 

Participanţii de seamă ale Zilelor Sfântu Gheorghe

29.03.2010
Trei stiluri, trei generaţii: Starurile participante la Zilele Sfântu Gheorghe din acest an, Bad Boys Blue, Fenyő Miklós, Deák Bill Gyula, vor mobiliza toate vârstele şi toate gusturile.

Bad Boys Blue se bucură acum de o mare popularitate a stilului „retro disco”. Trupa care s-a constituit în anii \'80, a vândut până în acest moment al carierei ei, peste 20 de milioane de discuri.
Cele mai mari hit-uri au ajuns şi pe lista  USA Billboard-dance.  John Mclnerney şi  echipa lui Carlos Ferreira se numără şi acum printre preferaţii marilor scenelor europene.

Această trupă, care se bucură de popularitate şi în zilele noastre, împreună cu o frumoasă vocalistă, va interpreta multe hituri vechi şi noi.

Melodia „You\'re a woman” trebuie ascultată live, pe scena principală, în data de 24 aprilie, sâmbătă seara la ora 23,00.
   
Fenyő Miklós este una din cele mai proeminente figuri a muzicii uşoare maghiare de azi.  Numele lui este cunoscut de toate vârstele, iar melodiile compuse de el au ajuns hit-uri. În anul 1967 a alcătuit trupa „Hungária”, acesta fiind şi anul în care i-a apărut primul disc, care conţine melodii ca  „Csavard fel a szőnyeget” şi „Rémlátomás”. În ultimii 40 de ani a produs peste 28 de albume, în timp ce în anul 2008 a fost membru al juriului „Megastar 4”.

Fondatorul rock and roll-lui maghiar, promite un spectacol memorabil, pe 25 aprilie, duminică seara de la nouă şi jumătate, care va fi  de neuitat pentru cei mici şi cei mari, deopotrivă.

Regele blues-lui maghiar este aşteptat de ani buni la  Zilele Sfântu Gheorghe. Deák Bill Gyula este singurul cântăreţ maghiar care are, conform criticilor americani, „voce neagră”. Deák Bill Gyula şi-a început cariera incendiară, în lumea rock-lui maghiar, la începutul anilor \'70.

A păşit în în faţa marelui public la începutul anilor \'80, ca şi membru al trupei  Hobo Blues Band. Una din cele mai faimoase  reprezentaţii, care se bucură de un  imens succes, este cea în care interpretează un rol fabulos în opera rock  „István, a király”, a lui  Szörényi-Bródy.

După ce s-a despărţit de trupa Hobo Blues Band, Bill a cântat alături de formaţia  Kormorán. A păşit ulterior în faţa publicului maghiar alcătuind trupa  Deák Bill Blues Band. Interpretul de 60 de ani, îşi sărbătoreşte sezonul 2009/2010 printr-o serie de concerte jubiliare.

Putem să-l urmărim în data de 24 aprilie,sâmbătă seara la ora 20.30, pe scena principală.

Evenimentele organizate cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe, cât şi pregătirile acestora pot fi urmărite pe Internet, pe site-ul www.zilelesfantugheorghe.sfantugheorgheinfo.ro, pe care este deja disponibil întregul program.
Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.