ro
 
Vineri, 26. Aprilie 2024.

Szeklermen in black

22.03.2010
Sâmbăta viitoare, în data de 27 martie, se va organiza prima „Luptă de Paintball din Ţinutul Secuiesc”, acest concurs fiind interesant datorită faptului că lideri ai administraţiilor locale din secuime se vor împuşca cu bile de vopsea, timp de 5 minute.

„Am acceptat această solicitare mai neobişnuită, deoarece noi credem că acţionăm pentru o cauză bună. Organizatorii principali vor folosi banii adunaţi cu ocazia acestui eveniment,  la renovarea terenului, iar dacă putem să contribuim, atunci vom mai  participa la iniţiative de acest  gen.”- a declarat primarul Antal Árpád András. 

\"\"

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe este unul din coorganizatori, participanţii fiind preşedinţi ai consiliilor judeţene, primari şi consilieri din Ţinutul Secuiesc. Totalul de 24 de participanţi îşi va măsura puterea fiind înpărţit în 8 echipe, fiecare formată din câte 3 membri.

Organizatorii Hajnal Attila şi Száfta Szabolcs au declarat că atunci când au cerut participarea liderilor administraţiilor locale, s-au gândit la un eveniment de conştientizare, la o acţiune de sensibilizare, care să atragă atenţia. „Am dori să organizăm o competiţie care nu doar să promoveze acest sport, aflat deocamdată în fază incipientă în România, ci să aibă şi aspecte caritabile”.

Concursul  nu este public,  cu toate acestea presa va informa  despre joc şi despre rezultatele acestuia.


Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie