ro
 

Străzi pietonale în inima oraşului Sfântu Gheorghe

22.03.2010
Străzi pietonale, mici pieţe, cafenele, un uriaş perete pentru proiecţii, fântâni arteziene, spaţii verzi, locuri de  parcare şi 13 intrări – în aşa ceva s-ar transforma actualul miez al oraşului, care este delimitat de jur împrejur de Restaurantul Şugaş, Poşta, blocurile de locuinţe şi Casa Bene, Colegiul Székely Mikó şi Teatrul Tamási Áron şi unde la ora actuală domină mizeria, coteţele de porci şi garajele neîngrijite.
În cadrul Şedinţei Extraordinare de marţi, a Consiliului, doamna viceprimar  Sztakics Éva a prezentat acel proiect prin care se doreşte restaurarea nucleului oraşului, printr-o finanţare BERD. Valoarea estimată a proiectului este de 1,5 milioane de euro şi este de aşteptat să se poată realiza în 2-3 ani.

\"\"

În prezent, un procent de 60% din suprafaţa terenului este în proprietatea oraşului, schimbul de terenuri este necesar în continuare, iar în legătură cu acesta, primarul Antal Árpád a menţionat că a fost nevoie să se clarifice o situaţie juridică foarte încurcată, dar că sunt pe drumul cel bun.
Cabinetul a aprobat în cadrul şedinţei de miercuri, schimbul de imobile, Casa Bene  devenind astfel proprietatea oraşului, iar prin asta, atât  proiectul de dezvoltare integrat al oraşului cât şi planul de transformare a inimii oraşului au căpătat un nou elan.

\"\"

Conducătorul oraşului a spus că în conformitate cu planul, construirea cafenelelor şi a magazinelor vor avea termene limită, clădirile fiind făcute de către întreprinzători, conform unui plan elaborat, aceştia având posibilitatea să cumpere terenul doar după ce construcţia e finalizată.

„Prin aceste măsuri am putea evita  lungirea în timp a construcţiilor, iar pe de altă parte avem garanţia că aceste clădiri vor fi construite în miezul oraşului, conform planului elaborat. Acest plan este foarte frumos, iar dacă ne uităm la situaţia de azi, probabil este greu de imaginat că acolo unde e  mizerie şi stau garajele acelea neîngrijite,  prin muncă, atenţie şi dedicare se poate realiza în inima oraşului un mediu foarte atractiv.”- a subliniat Antal Árpád András.

\"\"

Primarul a mai spus că se vor renova faţadele Primăriei şi a Teatrului, şi se realizează şi faţada Teatrului Studio care acum se află în construcţie. Nu s-a renunţat nici la ideea de a muta Poşta în clădirea Romtelecom din centru, - negocierile sunt în curs-, iar Municipalitatea ar cumpăra clădirea fostului hotel „Hungaria”, unde funcţionează la ora actuală Poşta.
Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.