ro
 
Joi, 25. Aprilie 2024.

Programul Porţilor Secuieşti va fi demarat

03.03.2010
Primarul Antal Árpád András a declarat că au fost depuse 12 solicitări pentru sprijin financiar în  cadrul Programului Porţilor Secuieşti menţionând şi faptul că din bugetul de anul acesta se va aloca suma de 30.000 de lei. Programul se desfăşoară prin Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna. Iniţial s-a discutat despre suma de 1000 de lei sprijin, această sumă va fi însă dublată, dar motivul pentru care sunt puţini solicitanţi este faptul că valoarea unei porţi ajunge la 4000 de lei.  

Este cunoscut faptul că în primul tur, anunţul pentru acest program a fost făcut pentru locuitorii din Chilieni şi Coşeni. Se preconizează că anul acesta se vor ridica 15 porţi în satele care aparţin oraşului Sfântu Gheorghe.

Porţile care se vor realiza şi ridica în faţa bisericilor de pe marginea drumului principal din Chilieni şi Coşeni vor fi achitate integral de către primărie.
   
Primarul Antal Árpád András a menţionat şi faptul că se vor construi staţii noi de autobuz în cele două sate. Au fost demolate chioşchiurile  vechi din fier şi vor fi amplasate în locul lor cele noi,  care conţin elemente de construcţie secuieşti.
Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut