ro
 
Vineri, 29. Martie 2024.

Staruri de talie mondială la Zilele Sfântu Gheorghe

25.02.2010
Programul Zilelor Sfântu Gheorghe de anul acesta este finalizat în proporţie de 80% - au declarat organizatorii în cursul conferinţei de presă de joi.  Anul acesta cea de- a 19- a ediţie a Zilelor Sfântu Gheorghe se va desfăşura în perioada 18 – 25 aprilie – ne-a declarat organizatorul principal, Grubisics Levente.

Starul principal invitat este Bad Boys Blue – trupă retro-disco, care se bucură de o popularitate internaţională. Unul din reprezentantul muzicii maghiare Fenyő Miklós, maestru al genului rock and roll, va fi însoţit de o trupă de dansatori şi o orchestră de 20 de membri. Un alt nume sonor al muzicii  este  Deák Bill Gyula, regele blues-ului unguresc care, după mai mulţi ani în care ni l-am fi dorit aici, va fi în sfârşit oaspetele festivităţii. Cu ocazia turneului aniversar de 30 de ani, trupa  Compact va urca pe scena festivalului nostru, iar iubitorilor muzicii hip-hop, organizatorii le recomandă concertul lui Puya.

În continuare se pune accent deosebit pe calitatea sonorizării şi tehnica de lumini, astfel că s-a reuşit cotractarea, la preţul de anul trecut, unui echipament cu 30% mai mare – a declarat directorul de program, Dancs Zsolt.
   
„În acest an, cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe,  se doreşte accentuarea programelor culturale şi iubitorii culturii vor putea alege din mai mult de 300 de programe. Avem onoarea să fim gazda marelui maestru internaţional la orgă, canadianul Varnus Xavér, şi în acelaşi timp, oraşul nostru va fi onorat cu vizita Teatrului Maghiar de Stat Cluj şi a trupei de la Teatrul „József Színház” din Kecskemét” – a mai menţionat Dancs Zsolt.

Organizatorii s-au gândit şi la trupele de la noi, care, pe lângă premiere, vor prezenta şi din repertoriul 2009-2010. Experienţa anilor trecuţi a demonstrat că vizitatorii sosiţi laZilele Sfântu Gheorghe urmăresc cu plăcere  producţiile Teatrului „Tamási Áron” şi a trupei de dans  „Háromszék”. Se va organiza pentru a doua oară „Cimborák – Erdélyi Magyar Bábostalálkozó” şi de-asemenea, vor funcţiona şi barurile Jazz şi Blues, care au o căutare foarte mare.
   
Anul acesta târgul articolelor de artizanat şi a meşteşugarilor şi scena folclor se va muta în faţa  Casei cu Arcade  pentru a proteja flora Parcului Elisabeta, au declarat organizatorii, aceştia mai menţionând şi faptul că au învăţat din greşelile anilor trecuţi şi astfel, terasele restaurant şi bar nu vor avea posibilitatea să folosească generatoare proprii de curent deoarece, cu muzica lor puternică, aceştia au deranjat evenimentele organizate.

Bugetul celei de-a 19-a ediţii a Zilelor Sfântu Gheorghe este de 150.000 de euro, jumătate din această sumă fiind alocată din bugetul local, iar cealaltă jumătate trebuie  asigurată din sponsorizări şi încasări proprii- a declarat Grubisics Levente.
   
Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe anunţă artiştii şi trupele de creaţie că se mai pot înscrie la evenimentul de anul acesta la Biroul de Imagine din cadrul Primăriei sau la adresa de mail varosnapok@sepsiszentgyorgyinfo.ro.


Trupe locale la Zilele Sfântu Gheorghe
27.03.2024

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au susținut miercuri, la Centrul Cultural Babel, o conferință de presă despre trupele locale care vor concerta pe Scena Principală a evenimentului din acest an, dar și despre festivalul de muzică stradală.

Actualități livrești importante la cea de-a III-a ediție a SepsiBook
22.03.2024

Au fost anunțați primii invitați confirmați: Gabriela Adameșteanu, Marius Chivu, Adina Rosetti, Ada Milea și Bobo Burlăcianu sunt doar câțiva dintre autorii și artiștii prezenți la Arena Sepsi în perioada 23 – 26 mai.

„Ne place acest program”
22.03.2024

Interviu cu Kolumbán Anett, antrenoare de handbal în cadrul programului „Iniţiere în sport”

Primăria Sfântu Gheorghe stinge din nou luminile în Ora Pământului
20.03.2024

Sâmbătă, 23 martie, între orele 20:30-21:30, iluminatul public va fi stins în Piaţa Centrală şi la sediul Primăriei

Zilele Sfântu Gheorghe: One man aproape show cu Pavel Bartoș
20.03.2024

Un spectacol după un scenariu scris de Pavel Bartoș, care cuprinde în mare parte elemente autobiografice, tratate cu umor, poate prea mult umor, în care autoironia și sinceritatea sunt la ele acasă.