ro
 
Sâmbătă, 20. Aprilie 2024.

Sfântu Gheorghe, model în reabilitarea termică

22.02.2010
Sfântu Gheorghe şi Braşov sunt primele oraşe din România unde se aplică noua tehnologie folosită la termoizolarea blocurilor. „Oraşul nostru este considerat model în ceea ce priveşte reabilitatea termică şi am dori să rămână şi pe viitor.”, a declarat primarul Antal Árpád András.

Sistemul pe care îl foloseşte firma Corus la termoizolarea blocurilor, este mai  scump, dar pe termen lung se dovedeşte a fi mult mai avantajos, oferind siguranţa încadrării în clasa energetică  A, şi are şi  un aspect exterior mult mai frumos.

Blocurile din centrul oraşului vor fi izolate cu această tehnologie, aportul propriu al locatarilor fiind însă calculat la preţul celeilalte tehnologii, mai ieftine, diferenţa de preţ fiind suportată de administraţia locală.

Primarul Antal Árpád András a spus că şi-ar dori ca în trei ani să se termine reabilitarea termică a blocurilor din centrul oraşului şi în paralel să se realizeze aceste lucrări de termoizolare şi în celelalte cartiere ale oraşului. Pentru realizarea lucrărilor de termoizolare a blocurilor, primăria a solicitat suma de 200 de miliarde de lei vechi de la stat.

Firma Corus va deschide porţile unei noi fabrici, la noi în oraş, şi prin acest lucru se vor crea peste o sută de locuri noi de muncă.     


Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe
08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prelungit termenul pentru nominalizările Pro Urbe
02.04.2024

De asemenea, s-a decis ca în acest an, în mod excepţional, să fie acordate patru distincţii