ro
 
Duminică, 30. Iunie 2024.

Schimbul de imobile dintre primărie şi Centrul de Transfuzie Sanguin, a primit undă verde

12.02.2010
În cadrul şedinţei extraordinare de luni, Consiliul Local a votat schimbul dintre Casa Bene  (aici funcţionează la ora actuală Centrul de Transfuzie Sanguin) şi clădirea de pe str. Bánki Donath nr. 15. Acest schimb este avantajos pentru oraşul nostru din mai multe puncte de vedere, Casa Bene ajungând astfel proprietatea primăriei,  iar Centrul de Transfuzie primeşte o clădire în care îţi va putea desfăşura activitatea specifică,  în parametri normali.

Prezent la şedinţa de consiliu, Dl. Andy Rosin, Directorul Centrului de Transfuzie a menţionat faptul că spaţiul în care-şi desfăşoară activitatea, Casa Bene (patrimoniu naţional), aflându-se  într-o stare deplorabilă,  are nevoie de renovări şi reparaţii majore, iar Ministerul Sănătăţii nu are posibilitatea finanţării acestora.
 Prin acest schimb, Centrul de Transfuzie Sanguin are posibilitatea să ridice nivelul serviciilor oferite la nivel european şi de-asemenea poate aplica pentru fonduri europene, iar  Primăria va putea renova Casa Bene şi o va tranforma în Muzeul Vânătorului.

În prezent, în clădirea de pe str. Bánki Donath nr. 15 funcţionează Grădiniţa nr. 4, iar grupele de preşcolari de aici ar trece la Grădiniţa Csipike, de care aparţin, de fapt, şi cele 3 grupe ar începe anul şcolar 2010/2011 la grădiniţa –mamă de pe str. Kriza János nr.1.
Deoarece este important pentru conducerea oraşului că nici copiii  şi nici părinţii să nu sufere,  aceasta a purtat discuţii atât cu direcţiunea grădiniţei cât şi cu părinţii direct implicaţi. Această soluţie este susţinută sută la sută de părinţi.
Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.