ro
 
Miercuri, 28. Septembrie 2022.

Schimbul de imobile dintre primărie şi Centrul de Transfuzie Sanguin, a primit undă verde

12.02.2010
În cadrul şedinţei extraordinare de luni, Consiliul Local a votat schimbul dintre Casa Bene  (aici funcţionează la ora actuală Centrul de Transfuzie Sanguin) şi clădirea de pe str. Bánki Donath nr. 15. Acest schimb este avantajos pentru oraşul nostru din mai multe puncte de vedere, Casa Bene ajungând astfel proprietatea primăriei,  iar Centrul de Transfuzie primeşte o clădire în care îţi va putea desfăşura activitatea specifică,  în parametri normali.

Prezent la şedinţa de consiliu, Dl. Andy Rosin, Directorul Centrului de Transfuzie a menţionat faptul că spaţiul în care-şi desfăşoară activitatea, Casa Bene (patrimoniu naţional), aflându-se  într-o stare deplorabilă,  are nevoie de renovări şi reparaţii majore, iar Ministerul Sănătăţii nu are posibilitatea finanţării acestora.
 Prin acest schimb, Centrul de Transfuzie Sanguin are posibilitatea să ridice nivelul serviciilor oferite la nivel european şi de-asemenea poate aplica pentru fonduri europene, iar  Primăria va putea renova Casa Bene şi o va tranforma în Muzeul Vânătorului.

În prezent, în clădirea de pe str. Bánki Donath nr. 15 funcţionează Grădiniţa nr. 4, iar grupele de preşcolari de aici ar trece la Grădiniţa Csipike, de care aparţin, de fapt, şi cele 3 grupe ar începe anul şcolar 2010/2011 la grădiniţa –mamă de pe str. Kriza János nr.1.
Deoarece este important pentru conducerea oraşului că nici copiii  şi nici părinţii să nu sufere,  aceasta a purtat discuţii atât cu direcţiunea grădiniţei cât şi cu părinţii direct implicaţi. Această soluţie este susţinută sută la sută de părinţi.
30 septembrie, data limită pentru plata impozitelor şi taxelor locale pe anul 2022
27.09.2022

Casieria Direcţiei Finanţe Publice Locale va lucra cu program prelungit în această săptămână

Programul Târgului de toamnă
23.09.2022

Cea de-a 12-a ediție a Târgului de Toamnă va avea loc în perioada 30 septembrie - 2 octombrie în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe.

Continuă lucrările de amenajare a „Inimii oraşului” Sfântu Gheorghe
21.09.2022

Noua zonă pietonală va consta într-o serie de mici piețe și alei pietonale şi va fi terminată până în primăvara anului viitor.

Sfântu Gheorghe pulsează pentru a opta oară
19.09.2022

Festivalul de arte contemporane pulzArt va fi organizat în perioada 13-16 octombrie

29 de cupluri de aur și diamant vor fi felicitate de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice
16.09.2022

Cuplurile din Sfântu Gheorghe care celebrează 50 sau 60 de ani de căsnicie vor fi felicitate anul acesta pe data de 1 octombrie.