ro
 
Sâmbătă, 20. Aprilie 2024.

Proiectul de dezvoltare integrat al oraşului, în pericol

05.02.2010
În cadrul conferinţei de presă de joi, primarul Antal Árpád András a atras atenţia asupra faptului că din cele şase subcapitole ale proiectului de dezvoltare a oraşului, chiar şi eliminarea unui singur paragraf poate periclita realizarea întregului proiect.
În şedinţa extraordinara din ianuarie, consilierii PCM nu au votat hotărârea prin care Primaria să poată realiza schimbul Casei Bene (actualul Centru de Transfuzie Sanguin)  cu clădirea de pe str. Banki Donath, nr.15 şi să intre în posesia celei dintâi.

Pentru eliminarea neînţelegerilor, primarul a subliniat importanţa proiectului alcătuit anul trecut în martie: Programul Operativ Regional trebuie să cuprindă obligatoriu elemente sociale, turistice şi de infrastructură. Dacă proiectul de restructurare a clădirii Bene nu va fi realizat şi nu va deveni Muzeul Vânătorului, atunci proiectul nu va fi câştigător. În acelaşi timp, primarul a menţionat faptul că hotărârea a ajuns din nou pe masa Consiliului şi a fost rediscutata deoarece guvernul nu a aprobat bugetul de stat la sfârşitul anului trecut.
În cadrul şedinţei din ianuarie, s-a conturat o soluţie pe care consilierii PCM  nu au acceptat-o şi din acest motiv nu s-a întrunit necesarul de două treimi din voturi necesare adoptării modificărilor hotărârii consiliului.
D-na Keresztély Irma, Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean şi consilier local, a propus că cele 4 grupe care aparţin grădiniţei Csipike să treacă la grădiniţa-mamă, şi astfel s-ar rezolva problema.
În anul 2009 Consiliul Local a votat deja schimbul de imobile, dar la ultimele 2 şedinţe , consilierii PCM nu au mai fost de acord cu hotărârea şi astfel subiectul a fost amânat.

Proiectul a fost depus la sfârşitul lunii martie, anul trecut, iar în prezent au rămas în concurs proiectele oraşelor Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc şi Alba Iulia.
Această are şase capitole: modernizarea străzilor, transformarea în parc a zonei din vecinătatea Cimitirului Catolic, renovarea Cantinei Sociale P-ţa Calvin,  renovarea şi modificarea în muzeu a Casei Bene (actualul Centru de Transfuzie Sanguin), amenajarea unei alei de la coltul Colegiului Székely Mikó pana la Piaţa Libertăţii, precum şi construirea a trei spaţii de parcare, acestea urmând să fie realizate cu fonduri din bugetul local.
Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe
08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prelungit termenul pentru nominalizările Pro Urbe
02.04.2024

De asemenea, s-a decis ca în acest an, în mod excepţional, să fie acordate patru distincţii