ro
 

Trebuie să recuperăm terenurile şi clădirile armatei

04.02.2010
Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe este cea care a luat în chirie suprafaţa de teren pe care, la sfârşitul anului trecut, armata a anunţat că închiriază, şi anume 28 de hectare de păşune. Prin acest lucru vrem să demonstrăm, că de fapt armata nu are nevoie de acest teren, a declarat primarul Antal Árpád András, în cadrul conferinţei de presă de joi.

La sfârşitul anului trecut, cei de la primărie au văzut anunţul prin care armata organizează licitaţie pentru darea în chirie a unei părţi din poligonul militar, suprafaţa care a fost închiriată ca si păşune.
Primăria a participat la licitaţie cu un cal, fapt care i-a mirat pe organizatorii licitaţiei, dar în final, primăria a oferit cel mai bun preţ. Suma pe care primăria o plăteşte lunar pentru suprafaţa de 28 de hectare de păşune este de 349 de lei. Contractul de închiriere valabil pe o perioadă de patru ani, a fost semnat miercuri.

„Nu putem spune că este un venit important pentru armată, luând în considerare suma pe care o încasează în urma acestui contract de închiriere, nici măcar salariul unui singur soldat nu poate fi plătit din aceşti bani. Toata documentaţia privind aceasta închiriere este făcuta de colegii mei şi va fi trimisă Preşedintelui ţării, Primului Ministru şi către Ministere. De ani de zile este problema faptul că Primăria nu poate redobândi terenurile aflate în proprietatea armatei sau care sunt date în folosinţa acesteia, până acum motivul fiind faptul că armata are nevoie de aceste terenuri. În Sfântu Gheorghe vorbim de 400 de hectare de teren”, a subliniat primarul.
Tot el a mai menţionat şi faptul că  la aproape toate ieşirile din oraş sunt terenuri sau clădiri aflate în proprietatea armatei şi datorită restricţiilor, nici în apropierea acestor terenuri nu se poate construi, prin acest lucru creându-se blocaje în dezvoltarea oraşului.

Prin faptul că terenurile şi clădirile folosite de armata şi cele care se afla în proprietatea ei nu au fost retrocedate, s-au creat multe probleme în toată ţara, iar aici în zona noastră, toate refuzurile primite de Primărie la cererile depuse, au fost motivate prin necesitatea acestor bunuri imobile pentru siguranţa naţionala, deşi nici clădirile şi nici terenurile aferente acestora  nu sunt folosite de ani de zile. Primarul Antal Árpád e de părere că aceste terenuri ar putea fi utilizate pentru construirea de parcuri industriale şi de recreere.

Primăria  începe de săptămâna viitoare o acţiune de strângere de semnaturi, în legătura cu această problemă şi considera că prin voinţa şi susţinerea locuitorilor va putea redobândi acele terenuri şi clădiri.


Hai să facem o excursie la Şugaş Băi!
25.07.2025

Fie că este vorba despre activități recreative sau o simplă plimbare, Şugaş Băi, staţiunea aflată la doar 11 kilometri de Sfântu Gheorghe, este o alegere ideală atât pentru familii, cât și pentru tineri.

Lucrări de asfaltare în 15 intersecții din Sfântu Gheorghe
23.07.2025

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe continuă în această vară lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere în cadrul proiectului de sistematizare și eficientizare a traficului şi a transportului public, finanțat din fonduri europene.

Relaxare mai accesibilă cu Sepsi Card
21.07.2025

Sepsi Card oferă locuitorilor din Sfântu Gheorghe acces cu reducere la ștrandul orașului și alte facilități de agrement

Subvenţia pentru plata chiriei, majorată la 100 de euro lunar pentru tinerii din Sfântu Gheorghe
15.07.2025

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe anunță actualizarea programului de sprijin pentru plata chiriei destinat tinerilor cu vârsta sub 35 de ani.