ro
 

Informaţii utile privind impozitele şi taxele locale

07.01.2010

Impozitele şi taxele locale stabilite pe anul 2010 pot fi achitate începând cu data de 11 ianuarie 2010 (luni). Impozitele şi taxele locale pot fi achitate în numerar la ghişeul Direcţiei Finanţe Publice Municipale Sfântu Gheorghe situat la sediul Primăriei mun. Sfântu Gheorghe precum şi la punctul de lucru din str.  Grigore Bălan, Bl. 18, Sc. O.

Posesorii de carduri bancare pot achita impozitele şi taxele locale şi prin intermediul cititorului electronic POS, instalat la ghişeul de impozite şi taxe al Primăriei mun. Sfântu Gheorghe.
Clienţii băncii OTP pot achita impozitele şi taxele datorate online în baza unei cereri depuse la registratura Direcţiei Finanţe Publice Municipale. Modul de utilizare a sistemului poate fi consultat pe site-ul Primăriei mun. Sfântu Gheorghe, www.sfantugheorgheinfo.ro.

Se acordă bonificaţie pentru plata cu anticipaţie, până la data de 31.03.2010, a impozitului pe clădire, a impozitului pe teren şi a impozitului asupra mijloacelor de transport, datorată pe întregul an de către persoanele fizice şi juridice, după cum urmează: pînă la 31 ianuarie 10%, în cursul lunii februarie 7%, iar în perioada 1-31 martie 5%. Bonificaţia se acordă contribuabililor care la data plăţii impozitelor nu figurează cu obligaţii fiscale restante către bugetul local.

Pentru neplata la termen a impozitelor şi taxelor locale se plătesc majorări de întârziere conform actelor normative în vigoare. Majorările de întârziere se calculează pentru fiecare zi, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate inclusiv. În cazul în care contribuabilul nu-şi plăteşte de bunăvoie obligaţiile bugetare datorate, Direcţia Finanţe Publice Municipale  va proceda la acţiuni de executare silită potrivit prevederilor Codului de procedură fiscală (poprire, executarea silită a bunurilor mobile şi/sau imobile).
 
Impozitele şi taxele locale datorate pot fi consultate şi pe site-ul Primăriei mun. Sfântu Gheorghe, www.sfantugheorgheinfo.ro,  în baza unei cereri depuse la registratura Direcţiei Finanţe Publice Municipale. Modul de utilizare a sistemului electronic este descris pe site-ul sus-menţionat.
 

Continuă modernizarea rețelei de iluminat public și de trotuare în Sfântu Gheorghe
10.08.2022

Are loc introducerea în subteran a reţelei electrice în mai multe zone ale orașului, dar se lucrează şi la asfaltarea unor trotuare și parcări

Restricţii de circulaţie din cauza Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc
05.08.2022

Pe 11 şi 12 august, în mai multe zone din Sfântu Gheorghe va fi oprită circulaţia rutieră

ParCult în luna august: concerte și proiecții de film în aer liber
04.08.2022

O serie de evenimente, concerte și proiecții de film în aer liber va avea loc și în luna august pe scena din Parcul Memorial '56, în cadrul ParCult.

Apel de propuneri pentru realizarea unei statui a lui Petőfi Sándor la Sfântu Gheorghe
02.08.2022

La inițiativa Fundației pentru Presa Maghiară din judeţul Covasna, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe organizează licitație pentru realizarea unei statui în mărime naturală a poetului Petőfi Sándor. 

Acţiune de dezinsecţie joi şi vineri la Sfântu Gheorghe
02.08.2022

Operaţiunea va fi efectuată doar la sol, fiind folosite substanţe împotriva ţânţarilor şi căpuşelor