ro
 
Miercuri, 10. August 2022.

Viceprimarul Bálint József a fost revocat din funcţie

08.12.2009
În cadrul şedinţei  de miercuri seară a Consiliului Local membri acestuia au votat hotărârea consiliului cu privire la revocarea din funcţie a viceprimarului Bálint József.
Primarul Antal Árpád András şi-a motivat  iniţiativa, spunând că PCM poate să scape în sfârşit de acel rol contradictoriu de a se comporta ca şi partid de opoziţie, şi în situaţiile în care îi aparţine decizia.
Primarul oraşului Sfântu Gheorghe a subliniat în mod repetat că în urma cu un an şi jumătate credea cu tărie că membri PCM pot şi vor lucreze în beneficiul oraşului dar din păcate, a constatat că permanent aceştia puneau piedici în munca lui.
“Iniţiativa nu este în primul rând împotriva persoanei, ci împotriva comportamentului indisciplinat al fracţiunii PCM. De fapt, e vorba despre aducerea la numitor comun a statutului PCM cu comportamentul membrilor, şi ceea ce se va schimba e faptul că nu voi mai avea aşteptări, pentru că sigur PCM va fi în opoziţie.”- a declarat primarul Antal Árpád András, rugând consilierii PCM, să-i supravegheze liniştiţi munca deoarece asta şi este datoria opoziţiei.
Klárik Attila, preşedintele fracţiunii UDMR a subliniat că postul de viceprimar este exclusiv rezultatul negocierilor politice, răspunzând astfel la enunţul consilierilor PCM conform căruia, iniţiative hotărârii de revocare a viceprimarului Bálint József ar fi ilegala.
În şedinţa de consiliu, reprezentanţii UDMR, cei doi reprezentanţi PNL, şi consilierul PSD au votat pentru, consilierul PDL nu a luat parte la şedinţa, iar membri PCM au părăsit sala de şedinţă în momentul votului.
Primarul a declarat că nu va propune pe nimeni pentru postul eliberat. Bálint József nu îşi va pierde funcţia de consilier local şi va participa în continuare la activităţile Consiliului Local în funcţia de consilier, s-a anunţat în şedinţă.

Tinerii extremişti români care au dorit să deranjeze programul zilei de 1 Decembrie, au provocat şi ei, la rândul lor, discuţii aprinse în cadrul şedinţei de consiliu de miercuri seară.
Primarul a mulţumit locuitorilor oraşului pentru comportamentul înţelept prin care au refuzat să răspundă provocărilor venite din exterior, iar majoritatea consilierilor apreciind că meritul le aparţine celor însărcinaţi cu paza şi ordinea publică, care şi-au făcut datoria cu mult  profesionalism şi disciplină.
Continuă modernizarea rețelei de iluminat public și de trotuare în Sfântu Gheorghe
10.08.2022

Are loc introducerea în subteran a reţelei electrice în mai multe zone ale orașului, dar se lucrează şi la asfaltarea unor trotuare și parcări

Restricţii de circulaţie din cauza Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc
05.08.2022

Pe 11 şi 12 august, în mai multe zone din Sfântu Gheorghe va fi oprită circulaţia rutieră

ParCult în luna august: concerte și proiecții de film în aer liber
04.08.2022

O serie de evenimente, concerte și proiecții de film în aer liber va avea loc și în luna august pe scena din Parcul Memorial '56, în cadrul ParCult.

Apel de propuneri pentru realizarea unei statui a lui Petőfi Sándor la Sfântu Gheorghe
02.08.2022

La inițiativa Fundației pentru Presa Maghiară din judeţul Covasna, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe organizează licitație pentru realizarea unei statui în mărime naturală a poetului Petőfi Sándor. 

Acţiune de dezinsecţie joi şi vineri la Sfântu Gheorghe
02.08.2022

Operaţiunea va fi efectuată doar la sol, fiind folosite substanţe împotriva ţânţarilor şi căpuşelor