ro
 

19 cereri depuse de Primăria Sfântu Gheorghe la Compania Națională de Investiții

23.09.2020

 

Cele mai importante vizează construirea unui patinoar, a unui bazin de înot și finalizarea lucrărilor la Stadionul mic.

Directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Pătrăşcoiu, s-a aflat marţi într-o vizită de lucru în judeţul Covasna, unde alături de autorităţile locale s-a deplasat în Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi Covasna.

În total 40 de proiecte din județul Covasna au fost depuse la Compania Națională de Investiții (CNI), au relatat autorităţile locale şi judeţene la întâlnirea care a avut loc la Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe. Cadrul legal al Companiei Naționale de Investiții s-a schimbat recent, astfel că pe lângă facilitățile educaționale, sportive și de sănătate, vor putea fi finanțate și construcția de drumuri și renovarea monumentelor istorice.

Una dintre cele mai mari investiții publice din judeţ în ultimii ani a fost Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe, care a fost construită prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. În timpul acestei vizite de lucru, Consiliul Județean Covasna a predat CNI şi zona şi documentaţia pentru construirea noului Spital de Pneumologie din subordinea Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe.

„Aceasta este o investiție de 20 de milioane de lei, iar în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean am aprobat hotărârea prin care predăm către CNI terenul şi documentaţia pentru construirea Spitalului de Pneumologie, iar de aici Compania Națională de Investiții va prelua întreaga gestionare a investiției. În plus, am depus un total de 40 de proiecte către CNI, inclusiv restaurarea Castelului Mikó din Olteni și finalizarea renovării Galeriei de Artă Gyárfás Jenő din Sfântu Gheorghe”, a declarat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, care a adăugat că au fost depuse cereri şi pentru un bazin de înot în Târgu Secuiesc și săli de sport în Baraolt și Covasna.

La rândul său, primarul Antal Árpád a vorbit despre proiectele care vizează Municipiul Sfântu Gheorghe.

„În ultimii ani, am construit împreună trei clădiri sportive, două săli de sport mai mici și Arena Sepsi, iar în prezent avem 19 cereri la Compania Națională de Investiții și sunt încrezător că cel puțin jumătate dintre acestea vor fi implementate în anii următori. Aș dori să menționez cele mai importante dintre planuri: construirea unui patinoar, construirea unui bazin de înot și finalizarea lucrărilor la Stadionul mic”, a declarat primarul Árpád Antal, care a condus conducerea CNI şi într-un tur prin interiorul Arenei Sepsi.

Compania Națională de Investiții a finalizat aproximativ două mii de investiții la nivel naţional în cei 18 ani de la înfiinţare, iar în prezent are în desfăşurare lucrări în 500 de locații, evaluate la aproximativ 900 de milioane de lei, a declarat directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Pătrăşcoiu, în conferința de presă.

FotoŞ: Kristo-Gothard Hunor

 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.