ro
 

Lucrările de renovare din strada Kós Károly vor fi finalizate în curând

20.08.2020

 

În strada Kós Károly, furnizorul de energie electrică a finalizat demontarea stâlpilor vechi, iar acum sunt în curs de desfăşurare asfaltarea trotuarelor și reamenajarea sensului giratoriu de la intersecţia cu străzile József Attila şi Jókai Mór, iar după aceea, lucrările de pe acest tronson vor fi finalizate cu asfaltarea drumului.

După finalizarea renovărilor drumului din strada Dealului, municipalitatea lucrează la construcția unui mic spațiu comunitar la intersecția cu strada Vasile Goldiș. Anterior, această zonă a fost ocupată de mașini parcate, dar după renovări, pe stradă au fost create mai multe locuri de parcare, astfel că această zonă va fi proiectată într-un mod similar celui de la intersecția dintre străzile Grigore Bălan și Daliei. Noul spaţiu amenajat va fi finalizat în curând.

Trotuarele și iluminatul public de pe strada Vasile Goldiș au fost renovate deja, iar carosabilul este în prezent în reparație. În acele porţiuni în care este nevoie este reabilitată şi fundația drumului, după care va fi turnat un nou strat de asfalt.

De asemenea, lucrări de renovare au loc în continuare şi pe strada Crângului, lucrări care avansează bine pe două dintre cele patru tronsoane, însă din păcate au apărut unele probleme pe porţiunile de mijloc. Acolo au fost descoprite mai multe conduce în subteran care nu apăreau în planurile de pe această stradă, astfel că lucrările au fost întârziate până când s-au clarificat problemele.

Lucrările de modernizare sunt continuate și pe strada Sporturilor, unde reabilitarea rețelei de canalizare a fost finalizată deja, acum se lucrează la sistemul de drenare a apelor pluviale, iar apoi va fi amplasat stratul de bază şi drumul va fi asfaltat.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.