ro
 
Vineri, 05. Iulie 2024.

2,8 milioane de lei, alocate de Consiliul Local Sfântu Gheorghe pentru combaterea coronavirusului

06.04.2020

Vineri a avut loc prima şedinţă online a Consiliului Local Sfântu Gheorghe, în care au fost adoptate 34 de hotărâri.

Printre acestea, a fost adoptată şi modificarea bugetului Municipiului Sfântu Gheorghe, care a crescut cu 4,3 milioane de lei. Din această sumă, 3,5 milioane de lei sunt fonduri europene pentru 6 proiecte, unde pot fi demarate licitaţiile, iar din 800.000 de lei vor fi suportate cheltuielile cu cazarea şi masa persoanelor aflate în carantină.

În acelaşi timp, au fost reduse bugetele mai multor instituţii, printre care teatrele „Tamási Áron” şi „Andrei Mureşanu”, Casa de Cultură „Konya Ádám”, având în vedere faptul că tot ce înseamnă instituţii de cultură nu funcţionează în această perioadă.

„Sunt evenimente care nu vor mai avea loc, de la Zilele Sfântu Gheorghe până la Galopiada Secuiască şi o serie de alte programe pe care am dorit să le organizăm în această perioadă, iar aceste sume se ridică la peste 2 milioane de lei. Am decis să avem un buget de 2,8 milioane de lei care va fi folosit pentru combaterea acestui virus, în funcţie de ce necesităţi vom avea. Evident, discutăm aproape zilnic şi cu cei de la Spitalul Judeţean, pe care i-am asigurat că oricând vor avea nevoie de fonduri pot să se adreseze Municipiului Sfântu Gheorghe”, a declarat primarul Antal Árpd.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a mai alocat fonduri pentru curăţarea străzilor, de asemenea 700.000 în plus pentru reparaţii de străzi, dar şi 536.000 de lei pentru Direcţia de Asistenţă Socială pentru a putea face faţă acelor nevoi şi necesităţi care se nasc în această perioadă.

 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.