ro
 
Vineri, 05. Iulie 2024.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe partener în proiectul internațional CLEVER Cities

28.09.2019

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, partener din România împreună cu Agenția pentru Protecția Mediului Covasna al proiectului CLEVER Cities – “Proiectarea participativă a soluțiilor ecologice ajustate la nivel local pentru regenerarea cu valoare adăugată, integrată din punct de vedere social în Orașe” finanțat prin Programul Orizont 2020, a organizat în data de 18 septembrie 2019 conferința de lansare a Parteneriatului Urban (Urban Innovation Partnership- UIP) din cadrul proiectului.

Scopul evenimentului a fost de a prezenta partenerilor din cadrul UIP activitățile și obiectivele proiectului CLEVER Cities, respectiv inițierea dialogului între participanți.

Ședința organizată a reunit partenerii de proiect din România, actori locali, actori interesați în cadrul proiectului, respectiv reprezentanții Universității Sapientia, Asociația Vadon, TEGA SA, Sistemul de Gospodărire a Apelor Covasna, Asociația “Grup de Acțiune Locală SEPSI”, Arhitect Șef al Primăriei, viceprimarii.

Reprezentanții primăriei au subliniat că rezultatul proiectul ar putea fi un studiu de prefezabilitate pentru ”înverzirea” zonei lângă locuințele sociale de pe strada  Lunca Oltului, care găzduiesc 138 de familii.

Orașele CLEVER aplică o abordare centrată pe oraș, pornind de la provocările cheie de regenerare urbană și prin angajarea puternică în parteneriate locale, pentru a promova regenerarea urbană durabilă și incluzivă la nivel local, în Europa și la nivel global. Se vor co-crearea, implementa și gestiona NBS-uri (NBS- Nature based Solutions) adaptate la nivel local pentru a oferi tangibile aspecte sociale, de mediu și sociale îmbunătățiri economice pentru regenerarea urbană.

Mai multe detalii despre proiect: http://clevercities.eu/sfantu-gheorghe/

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.