ro
 
Vineri, 05. Iulie 2024.

BookStaţii în spaţiile publice din Sfântu Gheorghe

26.11.2019

Încurajată de succesul evenimentului Silent Poetry din cadrul pulzArt7, o altă echipă de tineri a venit cu o idee pentru un proiect care să promoveze lectura. În spatele ideii unor BookStaţii se află echipa basement, care este formată dintr-un mix de elevi de la liceele Mikes și Mikó.

BookStaţia este în primul rând un proiect de promovare a lecturii, astfel că de la jumătatea lunii decembrie, în Piaţa Centrală vor exista rafturi de cărți în aer liber. De asemenea, în mai multe staţii de autobuz din oraş vor fi amplasate aceste rafturi, unde oricine poate citi din cărţile existente, sau poate îmbogăți raftul cu cărți care nu mai sunt necesare acasă, spre deliciul trecătorilor. Odată cu sărbătorile care se apropie, poate că o carte adusă de acasă va aduce o bucurie sau un zâmbet pe chipul unui copil sau chiar adult.

Inițiativa are şi rolul de a îi deconecta pe trecători de la tehnologia de care suntem din ce în ce mai dependenţi, convingându-i să îşi ia ochii din telefoane şi de la reţelele sociale, şi să răsfoiască o carte în timpul în care aşteaptă autobuzul.

Disponibile în permanență, aceste „biblioteci” gratuite în aer liber încearcă să readucă în actualitate plăcerea lecturii, oferind în acelaşi timp o experiență comunitară.

Până la amplasarea rafturilor, aşteptăm donații de cărți în diverse puncte de colectare, pentru a putea fi puse mai târziu pe rafturi. Puteți trimite cărțile până pe 8 decembrie la oricare dintre următoarele locuri: Szimpla, Tein, Bufetul teatrului, Liceele şi bisericile din oraş, Casa de Cultură „Kónya Ádám” sau Biroul de Imagine al Primăriei.

Tinerii care au lansat proiectul îi încurajează pe toți locuitorii orașului să doneze cărțile vechi și apoi să caute lecturi noi și interesante în BookStaţii.

 

 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.