ro
 
Vineri, 05. Iulie 2024.

„Hai cu noi la școală pe jos!” în Săptămâna Europeană a Mobilităţii

15.09.2019

Săptămâna Europeană a Mobilității are loc în fiecare an în perioada 16-22 septembrie şi oferă orașelor și municipiilor posibilitatea de a încerca alternative de transport durabile. Alegând moduri de transport durabile – de ex. mersul pe jos sau pe bicicletă –, locuitorii contribuie astfel la reducerea emisiilor de carbon, îmbunătățirea calității aerului și îmbunătățirea zonelor urbane unde locuim şi lucrăm. Până în prezent, Săptămâna Europeană a Mobilității din anul 2017 s-a dovedit a fi cea mai de succes ediţie, participând peste 2.500 de orașe din toată Europa.

În acest sens, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe lansează în zilele de 17-18 septembrie campania Hai cu noi la școală pe jos!, al cărei principal scop este de a sensibiliza elevii și locuitorii oraşului că există mai multe alternative la transportul auto care pot fi aplicate cu ușurință: călătoria cu autobuzul, bicicleta, rolele, sau mersul pe jos la școală sau serviciu.

Astfel, elevii şi profesorii de la şcolile din oraş sunt invitaţi să se alăture programului Săptămânii Europene a Mobilității și să ia parte la activitățile planificate.

De asemenea, vă amintim că în perioada 20-22 septembrie vor avea loc Zilele Sportive Sfântu Gheorghe, unde organizatorii îi aşteaptă pe toţi locuitorii, indiferent de vârstă, cu zeci de programe şi sporturi. Să facem mişcare pentru o viaţă sănătoasă!

Program evenimente în Săptămâna Europeană a Mobilităţii:

Marţi, 17 Septembrie 2019

– Prezentarea programului Săptămânii Europene a Mobilității cu elevii și o activitate comună de gimnastică de dimineață pentru o viață activă.

Descrierea programului:

În timpul zilei, fiecare școală participantă alege intervalul pentru a organiza un program comun de 10-15 minute în curtea școlii. Catedra de Educație Fizică şi Sport poate organiza exercițiul în funcție de programul propriu (cu muzică, în perechi etc.). Scopul este de a participa cât mai mulți elevi în cele 10-15 minute, astfel încât toată lumea să poată începe ziua activ.

Miercuri, 18 septembrie 2019

– La ce școală vin cei mai mulţi elevi fără mașină? Căutăm cea mai mobilă școală din Sfântu Gheorghe!

Descrierea programului:

Scopul acestei zile este de a aduce cât mai mulți elevi și profesori la școală folosind moduri alternative de transport. Puteți ajunge la școală mergând pe jos, cu bicicleta, cu scuterul, cu skateboard-ul sau cu transportul în comun, dar este important ca un număr cât mai mare de elevi să ajungă la școală dimineața fără mașină.

Sondajul se desfășoară dimineața, la poarta și ușa școlii, de către persoane din partea organizatorilor.

Primăria va recompensa școala unde majoritatea elevilor vin fără mașină cu titlul „Cea mai mobilă școală din Sfântu Gheorghe”.

 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.