ro
 
Vineri, 05. Iulie 2024.

RocketCamp în Anul Elevilor

29.08.2019

Sub auspiciile anului tematic al Elevilor, în perioada 19-23 august a avut loc la Câmpul Benedek tabăra de vară pentru elevi intitulată "Rocket Camp – tabăra voluntarilor!" cu participarea tinerilor liceeni și a proaspeților absolvenți. Majoritatea participanților la tabără au fost acei elevi care în anii precedenți au lucrat ca voluntari în cadrul unor evenimente din Sfântu Gheorghe, precum Zilele Sfântu Gheorghe, Galopiada Secuiască, Festivalul artei contemporane pulzArt sau Târgul de Toamnă, însă au fost și persoane care chiar dacă până acum încă nu, însă de acum încolo ar dori să experimenteze domeniul organizării de evenimente.


Tabăra de cinci zile a oferit programe bogate și variate: au avut loc prelegeri, activități, workshopuri științifice, artistice, folclorice, precum alte activități utile și în domeniul organizării de evenimente, respectiv petreceri și activități recreative. S-a amenajat o zonă de relaxare pentru elevi, dotată cu paturi suspendate, cu leduri ambientale, elevii având ocazia de a se relaxa aici în timpul liber. Activitățile obișnuite de seară au devenit jocurile de societate, facerea focului de tabără și jocul intitulat Just Dance, esența căruia fiind imitarea cât mai precisă a diferitelor coregrafii.


 

Luni, tinerii talentați s-au exprimat în cadrul workshopului de poezie aliterată (slam poetry) al poetului André Ferenc, respectiv al workshopului de artă plastică al artistului vizual Vetró Barnabás.
Ziua de marți a început cu turul îndrumat de Centrul Judeţean pentru Protecţia Naturii şi Salvamont Covasna, apoi în cadrul workshopului organizat de aromaterapeutul Kolumbán Laura au făcut cunoștință cu plante medicinale, iar toată lumea a avut ocazia de prepara propriul său ceai de plante. După amiaza publicul a fost impresionat de demonstrația călăreților trăgători cu arcul de la Asociația Sasíjász Hagyományőrző Egyesület, după aceea locatarii taberei au avut de asemenea ocazia de a experimenta domeniul tragerii cu arcul și al călăritului.


 

Miercuri Asociația Guzsalyas a prezentat elevilor meșteșuguri populare, care au făcut obiecte proprii din pâslă sau lut, apoi s-a desfășurat instruire de dans popular sub îndrumarea lui Kocsis Hunor și Kocsis Lilla, iar locuitorii taberei au avut ocazia de a utiliza cele învățate aici în seara de dans popular.
Joi s-au ținut workshopuri în mod paralel chiar în trei domenii, elevii făcând cunoștință cu jurnalismul, producția audiovizuală TV/radio și procesul filmării. Atelierele de lucru au fost conduse de Farcádi Botond, redactorul șef al cotidianului independent Háromszék, prezentatorul radio Máthé Kincső, respectiv de antropologul vizual Vörös T. Balázs.


 

Vineri tinerii și-au comparat îndemânarea, pe lângă workshopul de restaurare mașini de epocă Vocalcycle, în domeniul fotbalului în baloane, respectiv și-au lustruit simțul de echilibru pe frânghia slackline. După prânz a avut loc evaluarea taberei, unde au luat cuvântul atât elevii participanți, cât și organizatorii și pedagogii prezenți ca supraveghetori în perioada taberei. Programul variat a fost apreciat de mai multe persoane, respectiv faptul că nu s-au putut plictisi în timpul desfășurării taberei și au fost și participanți care deși au fost în mai multe tabere, au considerat pe Rocket Camp ca fiind cea mai bună dintre acestea. Organizatorii au evaluat programul de cinci zile de asemenea cu satisfacție, oferind participanților, ca semn de apreciere, premii speciale (hamace) în zece categorii, iar pe lângă acesta toată lumea a primit în cadou niște genți de tip borsetă, atât de populare în rândul tinerilor. Apogeul minunat al ultimei zile a fost spectacolul de seară cu foc și cu muzică, urmat de silent disco, până noaptea târziu.


Organizatori: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Casa de Cultură Kónya Ádám.
 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.