ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

„Apeluri nepreluate” – Premieră la Studio M în regia lui Sebastian Marina

13.03.2019

Trupa Studio M se pregătește cu o producție nouă în regia lui Sebastian Marina, de data aceasta fiind o piesă de teatru dramatic după filmul „Perfetti Sconosciuti” de Paolo Genovese. Premiera va avea loc pe 14 martie (joi) de la ora 19 în Studioul de Dans Háromszék.

Producția „Apeluri nepreluate” va fi a doua premieră a stagiunii 2018/2019 după coproducția „W_all”. Numele lui Sebastian Marina este cunoscut în rândul publicului din Sfântu Gheorghe, el fiind actor al Teatrului „Andrei Mureșanu”. Artistul a regizat producțiile „Game, Set, Match” în 2013, „Colibri” în 2015 și producția „7 (Șapte)” în 2016. „Apeluri nepreluate” va fi prima regie a artistului la trupa Studio M.

Spectacolul se construiește pe caractere simple, dar familiare în situații aparent cotidiene, banale, dar care se dovedesc a fi revelatoare.

„Totul este aproape banal: șapte prieteni (trei cupluri și un divorțat) se întâlnesc, ca de obicei, la unul dintre cupluri acasă, pentru cină. Motivul cinei este pretenia care-i leagă de mulți ani, o prietenie sinceră și indestructibilă; deși cuplurile au vechimi și probleme diferite, totul este foarte deschis între ei. Cu toate astea, un joc pe care și-l propun ne dezvăluie și le dezvăluie că, indiferent cât de apropiat ești de cineva, e posibil ca tocmai această apropiere să ascundă lucruri imposibil de bănuit. Șapte prieteni joacă un joc pe care dacă-l pierd, pierd tot” – rezumă regizorul.

Scenografa producției este Raluca Alexandrescu, iar muzica este compusă de Oigăn (Eugen Nuțescu, trupa Kumm). Personaje: Eva – Polgár Emília, Rocco – Bajkó László, Carlotta – Nagy Eszter, Lele – Veres Nagy Attila, Bianca – Gáll Katalin, Cosimo – Orbán Levente, Peppe – Szekrényes László, Sofia – Nagy-Lázár Mikolt, și Deák Zoltán.

Spectacolul poate fi vizionat pe 14 martie (premieră) și 16 martie, de la ora 19 în Studioul de Dans Háromszék.

Realizarea producției este susținută de către Fondul Bethlen Gábor. Bilete se găsesc în Biroul de Evenimente Culturale (tel. 0267-312104) sau pe pagina www.biletmaster.ro. De asemenea sunt valide abonamentele Teatrului Tamási Áron, însă la premieră este recomandată confirmarea locurilor (cu bilete în valoare de 5 lei).

 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.